Hava Durumu

Suriye'de 'nehir'de katliam

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te bir nehirde elleri arkadan bağlı, başlarına kurşun sıkılarak öldürülen en az 65 ceset bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2013 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2013 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye'de 'nehir'de katliam

Halep'te onlarca ceset nehre atılmış bir şekilde bulundu.


Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep'te bir nehir kenarında 65 kişinin cesetlerine ulaşıldığını açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdül Rahman, nehirde ölü bulunan 65 kişinin ellerinin arkadan bağlı olduğunu ve çoğunun başlarından kurşunlanarak öldürüldüğünü söyledi.

Suriyeli aktivist Rahman, korkunç cinayetin kim veya kimler tarafından işlendiği konusunda bir bilgileri olmadığını belirtti. Öldürülenlerin yaşlarının 20 ile 30 arasında değiştiği de belirtildi.

'80 CESET BULUNDU'
Muhalif yapılanmalarda sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi de (SRGC), Halep'in Bustan'ul Kasir bölgesindeki Kuveyk Nehri'nde elleri arkadan bağlı, kimliği belirsiz ve aralarında çocukların da bulunduğu 80 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

Olayı katliam olarak niteleyen Suriye Genel Devrim Konseyi, ölü sayısının artmasından endişe ettiğini dile getirdi.

Bölgedeki görgü tanıkları ise, cesetlerin çoğunda işkence izine rastlandığını ve çoğu kişinin de başında vurularak infaz edildiğini ve cesetlerin nehirden toplanmaya çalışıldığını ifade etti.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.