Hava Durumu

Suriye'de otoyolda katliam

Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah iki patlama meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye'de otoyolda katliam
Suriyeli yetkililer saldırıda 29 kişinin öldüğünü ve 103 kişinin yaralandığını açıkladı.  Esad rejimi ve muhalifler saldırıdan birbirlerini sorumlu tuttu.

Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah iki patlama meydana geldi. Saldırıda onlarca ölü ve yaralı olduğunu açıkladı.

Suriye'nin başkenti Şam'daki otoyola yerleştirilen iki bombanın patlaması sonrasında katliam yaşandı. Suriye Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırılarda 29 kişinin öldüğü ve 103 kişinin yaralandığı belirtildi.

Suriye devlet televizyonu da saldırıda 40 kişinin öldüğünü ve 170 kişinin yaralandığını duyurdu.  Haberde, araçların yandığı belirtilerek, patlamaların çocukların okula gittiği sırada olduğu vurgulandı. Suriyeli muhalifler ise, saldırılarda bir emniyet binasının hedef alındığını açıkladı.

'ŞİDDETİ DURDURALIM' ÇAĞRISI
Suriye'deki BM gözlemci heyeti başkanı Norveçli Robert Mood, saldırı sonrası yaptığı açıklamada,  şiddet olaylarınıın sona ermesi için Suriyelileri ve tüm uluslararası toplumu yardıma çağırdı.

Dün de Dera kenti yakınlarında ateşkesi denetleyen Birleşmiş Milletler gözlemci heyetinin bulunduğu alan yakınlarında patlayan bomba nedeniyle 8 asker yaralanmıştı.

Saldırıyla BM gözlemci heyeti başkanı Roberd Mood'un hedef alındığı iddia edilmişti. Şam yakınlarında da yönetime bağlı 7 milis öldürülmüştü.

Suriye'de 12 Nisan'da BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan'ın çabaları sonrasında yürürlüğe giren ateşkes şiddeti azaltsa da durduramadı.


ntv



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.