Hava Durumu

Suriye'deki çatışmalar Lübnan'a sıçradı

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam kentinde Esad yanlısı Aleviler ve Suriye yönetimine muhalif Sünniler arasında hafta sonu başlayan çatışmaların devamında bugün en az 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye'deki çatışmalar Lübnan'a sıçradı
Bugün sabaha karşı öldürülen Haydar Yusuf El-Raşid'le beraber son günlerde otomatik tüfeklerin ve roketatarların kullanıldığı çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselirken en az 45 kişinin de çatışmalarda yaralandığı tahmin ediliyor. Dün de aralarında dürbünlü tüfek ateşiyle öldürülen bir Lübnan askerinin de bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Suriye'deki çatışmaların Lübnan'ın geneline yayılmasından korkulurken Lübnan ordusu da Trablusşam'ın güvenliğini ve istikrarını sarsacak hiçbir girişime izin vermeyeceklerini açıklayarak şehre destek birliklerini yolladı. Çatışma bölgesinde iş yerleri kapatılırken bölgede yaşayanların da çatışmadan dolayı başka yerlere kaçmaya başladığı bildirildi.

Çatışmalar terörist gruplara yardım ettiği iddia edilen Sünni dini lider Şadi El Mevlevi'nin tedavi için gittiği klinikte gözaltına alınması üzerine başlamıştı. Ülkedeki gazeteciler, El Mevlevi'nin Esad rejimine karşı çıkarak ülkedeki devrim hareketlerini desteklediğini belirtiyor.

Suriye'de geçen sene Mart ayında ayaklanmaların yayılmasından beri, çatışmaların Esad yanlısı bir koalisyon tarafından yönetilen Lübnan'a sıçramasından korkuluyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.