Hava Durumu

Suriye'den Dünya'ya skandal çağrı!

Suriye Kültür Değerlerini Koruma Kurulu, skandal bir açıklama yaparak batıya seslendi: Türkiye'yi tarihi eserlere zarar vermemesi konusunda uyarın.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2018 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye'den Dünya'ya skandal çağrı!

Rus Haber ajansı TASS, Suriye resmi haber ajansına dayandırdığı haberde Suriye, Kültür Değerleri Koruma Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'yi tarihi eserler konusunda uyardığını belirtti. Kurul, Türk askerini Palmira Antik Kentini yerle bir eden DEAŞ teröristleriyle adeta bir tuttu.

"ZARAR GÖRMESİNDEN KORKUYORUZ"

Afrin'e 65 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1982 yılında yapılan bir kazı sırasında ortaya çıkarılan Syro-Hittite medeniyetine ait demir çağından kalma ve dünyanın en eski tapınaklarından bir tanesi olan Ishtar tapınağının operasyonlardan zarar görmesinden korkulduğu dile getirildi.

"TÜRKİYE'YE BASKI YAPIN"

Açıklamada, antik eserlerin Türkiye'nin askeri operasyonlarından dolayı tehdit altında olduğu belirtilip UNESCO ve diğer uluslararası organizasyonlara Türkiye'ye baskı yaparak tarihi kültürel anıtları yıkmasına engel olma çağrısında bulunuldu.

DEAŞ YAKIP YIKMIŞTI

Hatırlanacağı gibi DEAŞ, Suriye'de etkili olduğu dönemde, başta Palmira Antik Kenti olmak üzere bir çok kültürel varlığa büyük zarar vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.