Hava Durumu

Suriye'den kaçıp geldiği Bursa'da tatlı kralı oldu

Suriye’deki iç savaştan kaçan 28 yaşındaki İhab M. Zamo, Bursalıları ilk defa Halep tatlısıyla tanıştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye'den kaçıp geldiği Bursa'da tatlı kralı oldu

Bursa’da ilk defa açılan Halep yöresi tatlılarına vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor. "Ahmetoğlu" markasıyla Bursalıları Halep tatlılarıyla tanıştıran Zamo'nun 2 ay önce açtığı dükkanına Bursa'ya gelen eden Arap turistler de ilgi gösteriyor. Dükkanında Halep yöresine mahsus 12 çeşit tatlı yapıp satan İhab M. Zamo’nun çeşitleri arasında kuşgözü, kuşdili, Şam tatlısı, bohça tatlısı, kadayıflı şöbiyet, bülbül yuvası, kaymak taş kadayıf ve fıstıklı burma kadayıf bulunuyor. 4 kişilik aile fertleriyle yeni açtıkları dükkanlarında Halep tatlıları imal edip satan İhab M. Zamo, tatlılarına katkı maddesi koymuyor.

Glikoz yerine şeker kullanan Zamo, fıstıklı tatlıları 40 lira, cevizli tatlıları ise 20 liradan satıyor. Tatlılarından bir alanın bir daha geldiğini ifade eden İhab M. Zamo, “Suriye’deki savaştan kaçıp Bursa’ya geldik. 1934 yılından itibaren Suriye’de yapmış olduğumuz tatlı işini Bursa’ya taşıdık. Bu dükkanı açmamız için Bursa halkı çok yardım etti. Halep yöresine mahsus tatlılar bulunuyor.

Savaştan kaçtıktan sonra bir yıl hiçbir iş yapmadan bekledik. Savaş biter diye umduk. Baktık savaşın biteceği yok, bir yıl bekledikten sonra ata mesleğimiz tatlı işini yapmaya karar verdik. Bursalı vatandaşlar en çok bohça ve kuşdili tatlılarına rağbet gösteriyor. Fiyatlarımız çok uygun. En yüksek fıstıklı tatlı 40 lira, cevizli tatlıları ise 20 liradan satıyoruz. Ben Uludağ Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler 1. sınıf öğrencisiyim Suriye’de artık savaş bitse de buradan ayrılmayı düşünmüyorum. Bursa’nın havası da, halkı da güzel. İşlerimiz çok iyi” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.