Hava Durumu

Suriye'nin güneyinde operasyon başladı!

ABD'nin uyarılarına rağmen Suriye'nin güneyindeki Dera'da muhaliflere karşı geniş çaplı yığınak yapan Beşşar Esed rejimi ve İran güçleri, operasyonu hava saldırısıyla başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye'nin güneyinde operasyon başladı!

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye'nin güneybatısındaki Dera'da muhaliflerin kontrol ettiği yerlerin savaş uçaklarıyla vurulduğunu duyurdu.

İsrail işgalindeki Golan Tepeleri ve Ürdün'e yakın olan Dera bölgesinde, özellikle Masika köyünün hedef alındığı açıklandı.

Diğer yandan Beşşar Esed rejimi ve İran güçleri Suriye'nin güneyindeki Dera'ya kapsamlı operasyon hazırlığı yapmaya devam ediyor. Rejim, dün gece en az 60 zırhlı aracı bölgeye sevk ederek yığınağını artırdı.

"Gece saldırısı püskürtüldü!"

Anadolu Ajansı'na göre, rejim güçleri dün gece geç saatlerde Dera'nın doğusundan muhaliflere saldırdı. Muhalifler saldırıyı püskürttü.

ABD uyarıyor ama...

Astana anlaşmaları kapsamında geçen yıl mayıs ayında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilen Dera, iki ay sonra ABD ve Rus yönetimlerinin vardığı yeni anlaşmayla bir tür güvenli bölge ilan edilmişti. ABD ve İngiltere, Ürdün ordusuyla işbirliği içinde yakın zamana kadar sınır hattındaki muhaliflere sağladığı yardımları, Rusya'yla anlaşmasından hemen sonra kesmişti.

Dera'ya yönelik rejim operasyonu konusunda Washington yönetimi, 27 Mayıs'ta rejimi uyarmış, Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, rejimin saldırı hazırlıklarını endişeyle izlediklerini bildirmişti. Nauert, 14 Haziran'da uyarısını yineleyerek, "ABD, rejimin bu bölgedeki ateşkesi ihlal etmesi halinde gerekli önlemleri alacaktır" ifadesini kullanmıştı.

Dera ilinde muhaliflerin kontrolünde, iki ana havza bulunuyor. İki havza birbirine sınır boyunca dar bir koridorla bağlanıyor.

Kent merkezi de kuzeyde Esed rejimi, güneyde ÖSO güçleri arasında ikiye bölünmüş durumda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.