Hava Durumu

Suriye'ye kargoyla drone!

Adana'da yaşayan Mehmet Salih Yaldız'ın Suriye'deki üç kardeşine geçen yıl temmuz ayından beri en az 16 kez kargo gönderdiği belirlendi. Bu kargolardan en az beşinde drone bulunduğu saptandı. Diğer gönderilerin üzerinde ayakkabı, kıyafet, far ve matkap yazdığı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye'ye kargoyla drone!

El Kaide adına Suriye'de faaliyet gösteren Mehmet Şirin Yaldız, 31 Aralık 2019'da Ankara'da teknik cihaz satan bir mağazayı arayıp drone almak istediğini söyledi. Yaldız, irtibat için iki telefon numarası bıraktı ve ödeme için kardeşi Mehmet Salih Yaldız'ın arayacağını söyledi.

Mehmet Salih Yıldız, 4 bin 750 TL'lik ödemeyi 3 ve 4 Ocak'ta iki banka hesabından havale etti. Yaldız, drone cihazının Adana Yüreğir'de yaşayan 32 yaşında olan mobilyacı Cafer D.'ye gönderilmesini istedi. Polise gelen ihbar üzerine üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, 6 Ocak'ta kargo firmasında gönderiyi teslim aldığı an Cafer D.'yi yakaladı.

Yapılan araştırmada, Cafer D.'nin 3 Ocak günü de Suriyeli Mohamed Kataie adına Hatay Reyhanlı'ya kargo gönderdiği, gönderinin açıklama kısmına 'kıyafet' yazıldığı tespit edildi.

Cafer D., ifadesinde, Yaldız kardeşleri mahalleden tanıdığını ve Mehmet Salih'in ise arkadaşı olduğunu anlattı. 3 Ocak'ta yolladığı kıyafet ve 6 Ocak'ta aldığı drone cihazının Mehmet Salih'e ait olduğunu savunan Cafer D., şunları söyledi:

"Mehmet Salih, beni çağırdı. Yanında kahverengi kutu gördüm. Kargo şirketine gideceğimizi söyledi. 'Kargoda ne işimiz var' diye sordum. 'Bu kutuda drone var. Başkasına sattım, onu senin adınla göndereceğiz' dedi. 'Benim ismimle gönderme, kimliğim yanımda değil' dedim. 'Sen karışma, ben hallederim' dedi."

Cafer D., 3 Ocak'taki kargoda da drone cihazı bulunduğunu vurgulayarak, "Ben örgüt üyesi değilim. Kargoların ne amaçla ve nereye gönderildiğini bilmiyorum" dedi.

3 Ocak'taki kargonun Suriyeli Muhammed El Nımır tarafından Reyhanlı'da teslim alındığı anlaşıldı.

Mehmet Salih Yaldız'ın 23 Temmuz 2019'dan 12 Aralık 2019'a kadar El Nımır adına 14 kez kargo gönderdiği belirlendi. Üç kez drone, dört kez kıyafet, birer kez ayakkabı ve kıyafet, matkap ve ayakkabı, far, sucuk, ilaç, kahve ve giysi açıklamalarının yazıldığı saptandı.

Soruşturma sonunda Cafer D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.