Hava Durumu

Suriye'ye kötü haber

AB Dışişleri Bakanları bugün Brüksel'de yaptıkları toplantıda Suriye konusunda yeni yaptırımlar konusunda anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye'ye kötü haber
Bugünkü karara göre Suriye'deki şiddet politikaları uygulayan rejimi destekleyen iki finans kuruluşu ve üst düzey üç isim daha yaptırımlara dâhil edilirken; yeni eklenen bu iki kuruluş ve üç isimle birlikte varlıkları dondurulan ve AB'ye girişleri engellenen şirket sayısı 43'ü, kişi sayısı ise toplam 128'i bulmuş oldu. AB'nin son kararı, Suriye'de ayaklanmaların yayılmasından bu yana alınan 15. yaptırım kararı olma niteliğini taşıyor.

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "AB yaptırımları Suriye rejimini hedef almaktadır, Suriye halkını değil. Halk üzerindeki baskı devam ettiği sürece biz de rejim üzerindeki baskımızı arttıracağız"

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders da Dışişleri Bakanları toplantısı oturumu sonrasında Suriye'de gerekirse askeri misyonla korunacak insani yardım koridorlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Yaptırım uygulanacak kuruluşların ve isimlerin kimler olduğu yarın açıklanacak. Brüksel'de toplantı sonrası basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.