Hava Durumu

Suriyeli kozmonot Bursa'da

Bursa'ya gelen Suriye'nin ilk ve tek kozmonotu Muhammed Faris, 1987 yılında gittiği uzay deneyimini anlattı. Faris, Türkiye’nin uzayla ilgili yatırımlara ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2016 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2016 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriyeli kozmonot Bursa'da
İstanbul'da yaşayan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bilim Teknoloji Merkezi'ne davetli olarak gelen Suriyeli Kozmonot Muhammed Faris, uzay tecrübelerini kendisini izlemeye gelenlere anlattı.

Çocukların büyük ilgi gösterdiği Faris, Türkiye’deki genç nesillerin uzaycılık konusunda meraklı olduğunu söyledi. Türkiye’nin uzayla ilgili yatırımlarına ağırlık vermesi gerektiğini ifade eden Faris, “Suriye’de savaş pilotu olarak eğitim aldım. Herhangi bir insanın uzaya çıkması gerçekten çok zor. Bu kapsamda 1 yıllık bir eğitim gördüm. Uzayda 13 deney yaptım. Bu deneylerin 7 tanesi sağlık, 3 tanesi kimyasal maddelerden oluşuyor” dedi. 

Türkiye’nin son yıllarda uzaycılık alanında çok başarılı çalışmalara imza attığına da değinen Faris, “İran bir uydu gönderiyorsa, Türkiye niye göndermesin? Bizler, artık tüm bilgileri uzay araçları sayesinde öğreniyoruz. Türkiye’nin büyümesi için uzayda önemli bir güce sahip olması gerekiyor, bu yüzden uzaya yatırım yapılmalı” dedi. 

Uzay ile ilgili olarak çocuklara küçük yaşta eğitimler verilmesi gerektiğini aktaran Faris, “Çocuklardaki özel yetenekler keşfedilmeli, hatta çocuklar izlenip, gözlemlenmeli. Onların yeteneklerinin değerlendirilmesi lazım. İlgi ve yetenekleri geliştirilmeli. Bu kapsamdaki çalışmalarınız çok önemli. Kurulacak olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nin çocuklar için çok yararlı olacağını düşünüyorum” dedi. 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Başkanı Rıfat Bakan ise Bursa’da özellikle gençler için güzel projeler ortaya çıktığını ifade etti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.