Hava Durumu

Sürpriz zirve.. Tam 60 dakika görüştüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 00:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 00:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sürpriz zirve.. Tam 60 dakika görüştüler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Obama ile arasında bugün 60 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşme, Beştepe'de Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı'nın resmi ziyareti vesilesiyle düzenlenen karşılama töreni öncesinde yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının, telefon görüşmesinin Ankara tarafından yapıldığını belirttiği Erdoğan-Obama görüşmesi hakkında şu açıklama yapıldı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Sayın Barack Obama ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, DEAŞ ile mücadele konusunda devam eden işbirliği, Irak ve Suriye'de barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürütülen ortak çabalar ele alınmıştır. İki lider, Suriye'yle ilgili olarak, "Eğit-Donat" programı kapsamında ılımlı Suriye muhalefetini destekleme, yabancı savaşçıların söz konusu ülkeye sızmasını önleme konularında işbirliğini artırmaya yönelik çalışmalar hakkında da görüş teatisinde bulunmuşlardır. Başkan Obama, görüşme sırasında, Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan ülkemize sığınan yaklaşık 2 milyon insana ev sahipliği yapmasından ve yabancı savaşçılarla mücadele konusundaki katkılarından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza takdir ve teşekkürlerini iletmiştir. Yemen ve Ukrayna'daki son gelişmelerin, ayrıca İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin ele alındığı görüşmede iki lider, anılan meseleler ve diğer bölgesel konularda önümüzdeki süreçte de yakın işbirliği içerisinde birlikte çalışma hususunda mutabık olduklarını teyit etmişlerdir" 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.