Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürücüsüz otobüs ilk gününde kaza yaptı

ABD'nin Las Vegas kentindeki sürücüsüz belediye otobüsü, hizmetteki daha ilk gününde kaza yaptı

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sürücüsüz otobüs ilk gününde kaza yaptı

Kaza sırasında birkaç kişiyi taşıdığı belirtilen sürücüsüz belediye otobüsü, düşük hızda seyreden bir kamyonla çarpıştı. ABD'nin Las Vegas kentindeki kazada yaralanan olmazken, olayın kamyonun sürücüsünün hatası sonucu yaşandığı vurgulandı. Polis daha sonra kamyon şoförüne ceza kesti.

Las Vegas'taki şoförsüz otobüs servisi, ABD'de de bir ilkti. Yolcuları kentin ünlü bulvarına taşıyan otobüste, Londra'da da sistemlerini test eden Navya adlı bir Fransız şirketinin geliştirdiği sistem kullanılıyordu. 15 yolcu taşıyabilen otobüsün azami hızı saattte 45 kilometre, ancak genelde saatte 25 kilometre hızla seyrediyor.

Las Vegas Belediyesi'nin Sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada, kazanın çok küçük bir olay olduğunu ve otobüsün büyük olasılıkla bugün tekrar yollara geri dönüş olacağını belirtti. Sözcü Jase Radke "Bir kamyon sokak arasından çıkarken, şoförsüz otobüs yapması gerekeni yaptı ve durdu. Ancak kamyondaki insan unsuru, kamyon şoförü durmadı." dedi. Şoförsüz araçların karıştığı kazalar daha önce de yaşanmıştı, ancak kazaların neredeyse tümünün insan hatasından kaynaklandığı belirtildi.

Uzmanlar, bu kazalar olsa bile şoförsüz araç teknolojisinin yollardaki güvenliği arttırma potansiyelinin büyük olduğunu söylüyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.