Hava Durumu

Suudi Arabistan Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Ankara, Riyad temsilcisinden kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı için izahat istedi. Amerikan Washington Times gazetesinde köşe yazarı olan Suudi vatandaşı Kaşıkçı'dan yaklaşık iki gündür haber alınamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suudi Arabistan Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasındaki sır henüz aydınlatılabilmiş değil.

Türkiye, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. Ankara, kayıp gazeteci için izahat istedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün yaptığı açıklamada, Kaşıkçı'nın halen İstanbul Başkonsolosluğu'nda olduğunu söylemişti.

Kalın, "İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili paylaşabileceğiniz bir bilgi var mı?" sorusunu yanıtlamıştı:

"Dün bu konu da bizim gündemimize geldi, çok farklı kanallardan, bu adı geçen kişinin nişanlısı da ilgili birimlerimize ulaştı. Çünkü bir nikah işlemi için kendisinin oraya gittiği bize ifade edildi.

Emniyet birimleri Dışişleri Bakanlığı üzerinden konuyu takip etti. Bizdeki bilgilere göre şu an itibarıyla bu Suud vatandaşı olan kişi hala Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda."

Sorunun suhuletle çözülmesini umduğunu belirten Sözcü Kalın, Ankara'nın konuyu yakından takip etmeye devam edeceğini vurgulamıştı.

Amerikan Washington Times gazetesinde köşe yazarı olan Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı, başkonsolosluk binası önünde gazetecilere konuşmuş ve gazetecinin dışarı çıkmadığını söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.