Hava Durumu

Suudi Arabistan'dan ABD'ye 'dolar' tehdidi!

Suudi Arabistan ABD’yi kongreden Suudi Arabistan’ın 11 Eylül olaylarında rolü olduğunu vurgulayan ve ülkeye ABD'de yargılanma yolu açabilecek olan yasa tasarısı geçerse dünyada dolar fiyatlarını düşürmekle tehdit etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suudi Arabistan'dan ABD'ye 'dolar' tehdidi!
New York Times’ın haberine göre Kral Selman’ın dolar tehdidini içeren mesajını geçen ay Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel El-Zübeyir bizzat ABD yönetimine iletti. Suudi Arabistan eğer kongre yasayı geçirirse elindeki 750 milyar dolar değerindeki FED tahvilleri ve bonoları satmakla Amerika Birleşik Devletleri’ni tehdit ediyor.

EKONOMİSTLER ZOR BULUYOR

Ekonomistler ise Suudi Arabistan’ın bu yolu izlemesinin zor olduğunu ifade ediyor. Öte yandan Suudi’lerin bu hamleyi yapmadan önce ABD’nin ülkedeki Suudi Arabistan varlıklarını durdurması da gündemde. Başkan Obama’nın yasanın kongreden geçmemesi için lobi faaliyetlerinde bulunduğu iddia ediliyor.

MAĞDURLAR İSYANDA

11 Eylül saldırı sırasında Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan kocasını kaybeden Mindy Kleinberg, “Hükümetimizin böyle bir olayda Suudi Arabistan’a arka çıkmasını düşünmek bile hayret verici” açıklamasında bulundu. ABD Başkanı Barack Obamaönümüzdeki çarşamba günü Riyad’a giderek Kral Selman ile bir araya gelecek.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.