Hava Durumu

Suudi güçler Sokotra Adası'na çıkartma yaptı!

Yemen güçlerine "Eğitim ve destek" sağlama amacıyla gönderilen Suudi güçleri stratejik konumdaki Sokotra Adası'na ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suudi güçler Sokotra Adası'na çıkartma yaptı!

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen güçlerine "Eğitim ve destek" sağlama amacıyla gönderilen Suudi güçlerinin Sokotra Adası'na ulaştığını duyurdu.

SUUDİ GÜÇLERİ SOKOTRA ADASI'NA ULAŞTI

Koalisyona ait Twitter hesabından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan güçlerinin Sokotra Adası'na ulaştığı ve "Yemen hükümetiyle ortak koordine çerçevesinde" burada bulunduğu belirtildi.

YEMEN KUVVETLERİNE EĞİTİM VE DESTEK SAĞLAYACAK

Açıklamada ayrıca, bu güçlerin, Yemen kuvvetlerine "eğitim ve destek" sağlama amacıyla gönderildiği bildirildi. Öte yandan, Suudlu ve Yemenli yetkililerden oluşan bir heyet de bu akşam daha erken saatlerde Yemen hükümeti ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki Sokotra krizini çözmek için Ada'ya gitmişti. Koalisyon güçlerinin oluşturduğu bu heyetin toplantısına Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr'ın başkanlık ettiği aktarılmıştı.

BAE ASKERLERİNİN SOKOTRA LİMANI ÇEVRESİNDE KONUŞLANMASI

BAE'ye bağlı onlarca asker, 2 Mayıs Çarşamba günü kendilerini taşıyan 3 uçağın Hadibu kentindeki Sokotra Havalimanı'na varmasının ardından havalimanı çevresinde konuşlanmıştı. Askerlerin yanı sıra aralarında 6 tankın da yer aldığı askeri araçların nakli de gerçekleşmişti. BAE askerlerinin ertesi gün de Sokotra Limanı çevresinde konuşlandığı bildirilmişti.

SUUDİ ARABİSTAN HEYET GÖNDERMİŞTİ

BAE'ye bağlı askerlerin Sokotra Adası'na gelerek konuşlanmasının ardından Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi, Suudi Arabistan ile iletişime geçmiş, bunun üzerine sorunu çözüme kavuşturmak için Suudi Arabistan tarafından bir heyet de adaya gönderilmişti.

SOKOTRA, STRATEJİK KONUMDA

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki, "Yemen hükümeti ve koalisyon arasında ortak kapsamlı bir koordinasyon mekanizması kurulması konusunda anlaşma sağlandı." açıklamasını yapmıştı. Yemen sahillerine 500 kilometre uzaklıktaki 6 adadan oluşan Sokotra, Aden Körfezi ve Afrika Boynuzu açıklarında Hint Okyanusu'nda stratejik bir konumda bulunuyor.

YEMEN CUMHURBAŞKANI SOKOTRA'NIN BAĞIMSIZ BİR VİLAYET OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi, 2013'te yaptığı bir açıklamayla daha önce Hadramevt vilayetine bağlı olan Sokotra'nın bağımsız bir vilayet olduğunu duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.