Hava Durumu

T2 tramvay hattı İstanbul Yolu’nun çehresini değiştirecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, T2 Kent Meydanı-Terminal tramvay hattındaki çalışmalar tamamlandığında, İstanbul Yolu’nun çehresinin değişeceğini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
T2 tramvay hattı İstanbul Yolu’nun çehresini değiştirecek
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Meydanı ile Terminal arasını raylarla birbirine bağlayacak T2 Tramvay Hattı projesinde çalışmalar devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, İstanbul Caddesi üzerinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

\"\"

Bursa’nın daha ulaşılabilir ve sağlıklı bir kent olması amacıyla raylı sistemler başta olmak üzere her alanda çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, “Bursa’nın her köşesinde dönüşüm var. Metropolitan kentlerde, özellikle raylı sistem çalışmaları, en önemli çalışmalar arasında yer alıyor. Yalova Yolu olarak bilinen İstanbul Caddesi’ndeki T2 hattı da Bursa’nın önemli çalışmalarından… Kent Meydanı ile Otogar arasında yaklaşık 9 kilometre uzunluğundaki hat ile kentin en önemli girişlerinden olan İstanbul Yolu, Bursa’nın çehresini tamamen değiştirecek” diye konuştu.

“Bursa’ya değer katacak”

Yapılan çalışmalarda büyük hassasiyet gösterildiğini ve tüm imalatların en kalitelisinin yapıldığını belirten Başkan Altepe, “Bursa’nın girişi, ziyaretçilerini güzel bir imajla karşılasın istiyoruz. Burada yapılacak olan istasyonlar ve köprüler, birbirinden güzel birer sanat eseri olarak Bursa’ya değer katacak” dedi.

\"\"

Çalışma kapsamında çevre düzenlemelerine de özen gösterildiğini söyleyen Başkan Altepe, İstanbul Caddesi boyunca ağaçların korunduğunu, hattı çevreleyen beton bariyerlerin de standartlara uyarak toplam 75 cm’i aşmayacak şekilde perde beton duvar olarak düzenlendiğini kaydetti.

\"\"

Başkan Altepe, orta refüjdeki beton duvarlara Bursa’ya has desenlerin üzerinde bulunduğu, ferforje gibi, imalatların uygulanacağını da belirtti.

İstanbul Caddesi’nin Bursa’nın en önemli kent girişi olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’ya değer katacak bir proje kazandırmak için gayret ediyoruz. Her şey kalite kenti Bursa için” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, T2 tramvay hattında hat boyunca yapılacak istasyon, üst geçitler ve çevre düzenlemeleri ile bölgenin çehresinin tamamen değişeceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.