Hava Durumu

Tacizciyi hiç bir avukat savunmak istemedi

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 54 yaşındaki sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin, ilk duruşması için polis yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 07:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tacizciyi hiç bir avukat savunmak istemedi
Adliye Sarayı’nın bitişiğinde bulunan Karaman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Tapu Müdürlüğü’nde çalışan personel ile bu dairelerde işi olan vatandaşlar için kontrollü güvenlik barikatı oluşturdu.

İşe gelen memurlar ile bu dairelerde işi olan vatandaşlar polis kontrolünden geçerek dairelere ulaştılar.

Duruşmanın güvenli bir şekilde yapılabilmesi için çevre illerden takviye kuvvetler gelirken, 600’ü aşkın polisin görev aldığı öğrenildi. Sabah saat 09.00’da başlayacak olan duruşmayı izlemek için CHP’den üç Milletvekili ile yüzün aşkın avukatın katılması bekleniyor.

HİÇBİR AVUKAT SAVUNMAK İSTEMEDİ

5 mağdur çocuğun avukatlığını üstlenen Karaman Baro Başkanı Avukat Oktay Yılmaz “Yaşanan korkunç olayın ilk duruşması yapılacak. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ben mağdur 5 çocuğun avukatlığını yapacağım. Diğer mağdur çocukların da avukatı olarak İstanbul’dan 5 avukatın duruşmaya katılacağı yönünde bilgi aldık. Duruşmalar kapalı oturum olarak gerçekleşecek” bilgisini verdi.

Muharrem B.’nin savunmasını Karaman Barosu’ndan hiçbir avukatın kabul etmediğini de ifade eden Yılmaz şunları dedi: “Avukat arkadaşlarımız doğal olarak böylesi iğrenç bir olayda sanığın yanında değil karşısında yer almak istediler. Ancak CMK gereği biz bir avukat arkadaşımıza bu görevi verdik. Kendisi kabul etmedi. 2 gün boyunca süren ikna çabalarımız sonucunda zorunlu olarak kabul etti.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.