Hava Durumu

Taekwondo'da kriz!

Bursalı milli taekwondocu Hatice Kübra İlgün'ün olimpiyatlara gitmesine sert çıkan İrem Yaman, kendisinin Hatice'den daha başarılı olduğunu ve hakkının yendiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2020 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taekwondo'da kriz!

Taekwondo'da ülke kotası alan ve aynı sıklette rakibi olan Bursalı Hatice Kübra İlgün ile olimpiyat için mücadele eden milli sporcu İrem Yaman, Hati-ce'nin 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitmesine büyük tepki gösterdi. Yaman yaptığı açıklamada, '4 yıl boyunca olimpiyatlara katılım için puan toplayarak ocak ayı dünya sporcu sıralamasında 3. olarak olimpiyata katılmaya hak kazandım. Ancak aynı sıklette 5. olan başka bir sporcuyu benim yerime olimpiyatta yarıştırma kararı alındı.''dedi.

SESSİZ KALMAYACAĞIM

Haksızlığa uğradığını çok açık bir şekilde ifade eden İrem Yaman, mücadelesini sürdüreceğini belirterek, ''Adaletin şaşmayacağını bu mücadelenin sadece benim değil Türk milletinin mücadelesi olduğunu düşü-nüyorum. İlk kadın olimpiyat şampiyonluğunu ülkeme kazandırmaya bu kadar yakınken bana yaşatılan bu haksızlığa sessiz kalma-yacağım. Benim uğradığım bu haksız-lığa başka kadın sporcuların uğramaması için elimden geleni yapacağım.'' sözleriyle isyan etti.

FEDERASYON AÇIKLADI

Türkiye Taekwondo Federasyonu da olayın ardından yaptığı açıklamada krize açıklık getirdi. Yapılan açıklamada, "Federasyonumuzca seçme yapılacağı belirtilen 2019 Rusya Grand Prix Finali'nde yapılan müsa-bakada Hatice Kübra İlgün, İrem Yaman'ı mağlup ederek turnuva sonunda da gümüş madalya kazanmıştır. İki milli sporcumuzun birbirleriyle yaptıkları müsabakaları incelediğimizde, Hatice Kübra İlgün'ün İrem Yaman'a karşı 2-1 üstünlüğü bulunmaktadır. Tüm bu bilgiler incelendiğinde 2020 Tokyo Olimpiyatları 57 kilo kategorisinde ülkemizi temsil etmek üzere Hatice Kübra İlgün belirlenmiştir.'' denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.