Hava Durumu

Tahkim Kurulu itirazı inceliyor

Bursaspor Kulübü'nün 'Şike Soruşturması' hakkındaki kararların bir kısmına karşı yaptığı temyiz başvurusunun Tahkim Kurulu'nca kabul edildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2012 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2012 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tahkim Kurulu itirazı inceliyor
Bursaspor Yönetim Kurulu, kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla 'şike soruşturması' kararlarına yapılan itiraz ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılım statüsü hakkında yaşanan tartışmalar hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, 'şike soruşturması'na ilişkin şunlar kaydedildi:


'1. TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nca alınan 06.05.2012 tarihli şike soruşturması hakkındaki kararların bir kısmına karşı kulübümüzce 14 Mayıs 2012'de Tahkim Kurulu'na temyiz başvurusu yapılmıştır. Tahkim Kurulu, usul yönünden başvurumuzu kabul ederek, PFDK'nın gerekçeli kararının yazılmasının ardından başvurumuzu inceleme kararı aldığını kulübümüze bildirmiştir. Bu konuda gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.'

Açıklamada, UEFA Avrupa Ligi'ne katılım statüsüne ilişkin de şöyle denildi:

'Bir kısım yerel ve ulusal medya organlarında Ziraat Türkiye Kupası finalisti olmamız nedeniyle UEFA Avrupa Ligi Kupası'na Türkiye'den gidecek 3'üncü takım olmamız sebebiyle, Bursaspor'un hukuken haklarının çiğnendiği yönünde haberler yer almaktadır.

Konu daha önceden Bursaspor Hukuk Departmanı ve profesyonel danışman kadromuzca tüm detayları ile incelenmiştir. Sonuç olarak TFF Süper Lig Statüsü'nün 'Ek3 XI/C' maddesinin ligler başlamadan evvel 26 Ekim 2011 tarihinde yürürlüğe girmiş olması, bu konudaki hükmün açık olması ve statüye karşı dava açılması için yayınlandığı tarihten 7 gün içinde dava açma şartı olması gibi nedenlerden dolayı herhangi bir dava açma imkanı ve olasılığı gündeme gelmemiştir.'



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.