Hava Durumu

Taksi plakası fiyatları uçuyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, hayata geçirilen Mobil Plaka Tanıma Sistemi (MPTS), taksicilerin kazancını artırdı. Taksicilerin kazancının artması, taksi plakası borsasına da yansıdı. İstanbul'da 1-1.5 ay öncesine kadar 1 milyon 650 bin liraya gerileyen taksi plaka değeri bugünlerde 1 milyon 750 bin liraya satılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taksi plakası fiyatları uçuyor!
Taksi plakası alım satımı yapan Kenan Yıldız,  yaptığı açıklamada, taksicilerin en büyük sorununun korsan taksicilik olduğunu belirterek, bu durumuntaksi plaka fiyatlarını da etkilediğini söyledi.

Son dönemlerde özellikle ikiz plaka kullanımının taksi plaka fiyatlarını düşürdüğünü anlatan Yıldız, "İstanbul'da yüzlerce ikiz plakalı taksi bulunuyor. Bunlar, taksicinin gelirini düşürüyor. Gelir düşünce de taksi plaka değeri düşüyor. Son zamanlarda karşılaştığımız ikiz plaka taksiler nedeniyle, insanlar panikle plakalarını satmaya başladı. İstanbul'da aylık yaklaşık 50 taksi plakası el değiştirir. Panik halinde bu sayı 70-80'leri buluyor. Bu nedenle değeri bir anda çok büyük oranda düştü" diye konuştu. 

Yıldız, yaklaşık 1-1.5 aydır taksi plakalarında yeniden yükseliş yaşandığını bildirdi. 

Emniyetin denetimlerini değerlendiren Yıldız, şu bilgileri verdi:

"Bu ikiz plakalar sadece taksiciler için değil, herkes için sorundur. Bakın bu canlıbombaların bazıları da ikiz plaka çıktı. Bu yüzden polis, bu plakalara odaklandı. Bu sayede son zamanlarda çok sayıda korsan taşımacılık yapan ikiz plakalı araç yakalandı. Bu nedenle bu işi yapan sahtekarlar çok korktu. Yollara eskisi gibi çıkmaya cesaret edemiyorlar. Bunları, aldıkları cezalardan da anlıyoruz. Çünkü o ikiz plakalı araçların aldığı trafik cezalarını da biz ödüyoruz. Ancak, bu sistemden sonra, bu cezalar da yok denecek kadar azaldı. Taksici kazandığını da onların cezalarına veriyordu. Çok şükür taksicinin cebi biraz para gördü. Kazançları artınca mal sahipleri de kazandı. Plaka değerleri yine yükselişe geçti."

Yıldız, haziranda taksimetre zammı beklediklerini, bunun da plaka fiyatlarında etkili olacağını aktardı. 

Uzun zamandan beri taksimetre zammı alamadıklarını vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Zammın da etkisi olacak. Bu nedenle kimse panik yapmasın. Şu anki rakamlar taksi plakasının gerçek değerini yansıtmıyor. Çünkü, bundan yaklaşık 1.5 yıl önce 1 milyon 900 bin liraya alıcı buluyordu. Belediyenin taksiciye yönelik bazı kriterler getirmek için taksi plaka alım satımı bir kaç ay yapılamadı. Bunun üzerine bazı mal sahipleri panikleyerek 1.4-1.5 milyon liraya plakalarını sattı. Fakat daha sonra plaka fiyatları toparlanarak, 1 milyon 650 bin liraya yükseldi. Haziranın sonuna kadar 2 milyon lirayı bulacağını düşünüyorum. Mal sahipleri sabırlı olursa açığa verilen plakalar da istenecek. İstendiğinde bu rakam kaçınılmaz olur."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.