Hava Durumu

Taksim'de 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için üç farklı noktada toplanıp yürüyüşe geçen gruplar Taksim'e ulaşmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2012 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2012 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taksim'de 1 Mayıs coşkusu
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için üç farklı noktada toplanıp yürüyüşe geçen gruplar Taksim'e ulaşmaya başladı. DİSK, KESK, TMMOB ile çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri kutlamalar öncesi Şişli, Beşiktaş ve Tarlabaşı'nda toplanarak Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Taksim'e ulaşmaya başlayan gruplar, polisin arama noktalarında üstleri arandıktan sonra alana alındı. Alanda yerlerini alan gruplar, halay çekip eğlendi.

BU KADAR ÖNLEME GEREK YOKTU


Taksim'de sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri alınmaya başladı. Dedektörlerle Taksim Meydanı'nda bomba araması yapılırken, Atatürk Anıtı'nın çevresi ve Kazancı Yokuşu, bariyerlerle kapatıldı. Kutlamalar öncesi özel harekat polisleri de ellerinde uzun namlulu silahlarla Taksim'e gelerek, yüksek binaların çatılarına konuşlandı.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, kutlamalar öncesi Taksim'e gelerek incelemelerde bulundu. Polisin aldığı önlemlere tepki gösteren Ekici, "Kimse tedirginlik yaratmasın biz bayramımızı kutlayacağız. Bu kadar önleme gerek yoktu. Biz şehitlerimizi anacağız" dedi.

Ekinci, Taksim Atatürk Anıtı'nın yanı sıra Kazancı Yokuşu'nun da bariyerlere kapatılmasına kızarak, "Biz açıp çelengimizi koyacağız. Bunu kimse engelleyemez" diye konuştu. Öte yandan, kutlamalar nedeniyle metro kapatılırken, turistlerin ellerinde valizlerle yürüyerek Taksim'e geldikleri görüldü. Taksim'e getirilen ve Gezi Parkı'ndan konuşlandırılan iş makineleri ise dikkat çekti.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE BOMBA ARAMASI


1 Mayıs kutlamaları öncesi İstiklal Caddesi didik didik arandı.İstiklal Caddesi'nde 1 Mayıs kutlamaları öncesi Olay Yeri İnceleme ekipleri, eğitimli köpeklerle caddede arama yaptı. Dedektör yardımıyla yapılan aramalar sırasında sokak başlarında bulunan saksılar, park halindeki motosiklet ve boş kutular arandı.

POLİSLE ESP'Lİ GRUP ARASINDA TARTIŞMA


Saat 08.00 itibariyle Tarlabaşı Bulvarı trafiğe kapatılırken, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde polis ekipleri tarafından arama noktası oluşturuldu. Tarlabaşı Bulvarı ve İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklar da bariyerlerle kapatıldı. Çevrede dükkanları olan esnaf ve işyerlerine gitmeye çalışan işçiler güvenlik noktasında aranarak alındı. Taksim Meydanı'na gitmek isteyen Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi bir gruba polis meydanda bomba araması devam ettiği gerekçesi ile izin vermedi. Grup üyeleri ile polis arasında tartışma yaşandı. Kısa süreli tartışmanın ardından grup polis tarafından ikna edildi. Kutlamalar nedeniyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Beyoğlu'nda polis helikopteri de havadan meydanı gözetliyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.