Hava Durumu

Taksim'de 19 Mayıs gerginliği

Taksim Meydanı'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında gerginlik yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2012 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2012 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taksim'de 19 Mayıs gerginliği
Demokratik Sol Parti (DSP) üyeleri, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcilerinin Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunmadan İstiklal Marşı okuduklarını iddia ederek, 19 Mayıs kutlamalarını protesto etti.

Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde 19 Mayıs kutlamaları kapsamında tören düzenleyen İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce anıta çelenk bırakılmasının ardından İstiklal Marşı'na geçildi.

Bu sırada kutlamalar için Taksim'e gelen DSP üyesi bir grup, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin saygı duruşunda bulunmadan İstiklal Marşı okuduklarını iddia ederek duruma tepki gösterdi. "Saygı duruşu" diye bağırarak görevlilerin üzerlerine yürüyen DSP'li grup ile görevliler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Çevrede bulunan polis ekipleri yaşanan arbedeye müdahale ederek, iki grubu ayırdı. Yaşanan arbede sırasında DSP üyesi bir kadın baygınlık geçirirken, olayların ardından DSP'li grup Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak karanfil bıraktı.

TAKSİM'DE 19 MAYIS ÇOŞKUSU


 İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl yeni düzenlemeyle İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda Taksim'de kutlandı.

Taksim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konması ile başlayan törene, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, yüzlerce öğrenci ve çok sayıda kişi katıldı. Taksim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Galatasaray Meydanı'nda Atatürk'e saygı duruşu düzenlendi. Daha sonra bando gösterileri öncülüğünde yüzlerce öğrenci ellerinde Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla Galatasaray Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na yürüdü.

Tekrar anıta gelindiğinde Atatürk'e ve silah arkadaşlarına saygı duruşunda bulunulduktan sonra halk oyunlarıyla kutlamalar sona erdi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.