Hava Durumu

Taliban'ın kaçırdığı Türk'e nişanlı şoku

Çalışmak için gittiği Afganistan’da Taliban mensuplarınca kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk tekniker Sertaç Dikilitaş, memleketi Adana’ya döndüğünde, nişanlısının, nişanı attığını ve evlendiğini öğrendi. Dikilitaş, “Ailem bile bazen benden umudunu kesmişken o 17 ay beni beklemiş, duyunca şok oldum. Allah mesut etsin” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taliban'ın kaçırdığı Türk'e nişanlı şoku

MİT’in girişimleriyle önceki gün serbest bırakılan ve İstanbul üzerinden memleketi Adana’ya gelen Sertaç Dikilitaş, mahallesindeki davullu zurnalı karşılamanın ardından, tutsakken en çok özlediği şey olan ailesiyle kahvaltı yapmak için sabahın erken saatlerinde kalktı. Tutsaklıktan kurtulup, ailesine kavuşan genç tekniker, evindeki ilk gecesini şöyle anlattı:

“İlk gecem çok güzel geçti, ailemle beraberdim, çok kalabalıktı. Tabi gece saatler ilerledikçe o kalabalık yerini sakinliğe bıraktı, ailemle kaldım en son. Saat nasıl geçti bilemedim, en son bir baktım saat gece 3 olmuş, ev ahalisini uyku moduna geçmedi. Sonra herkes uyudu ben de uyudum, çok fazla uyuduğumu zannettim bir kalktım daha 1 saat geçmiş, saat 4’tü ama çok mutluyum uyku lazım değil. Mutluyum çok şükür, evimdeyim her şey yoluna girdi bundan sonra ileriye bakacağız, ailemle birlikte mutluluğa bakacağız.”

“SOKAKTAN DIŞARI ÇIKMAK İSTEMİYORUM”

Dikilitaş, gazetecilerin bundan sonrası için düşüncelerine yönelik sorulara ise “İlerisi için hiçbir şey düşünmedim. Evden bir süre çıkmak istemiyorum çünkü dinlenmek istiyorum. Sokaktan dışarı çıkmak istemiyorum” şeklinde yanıt verdi.

Taliban’ın evindeyken yemek problemi yaşamadığını anlatan Dikilitaş, “Orada yemekleri bol bol verdiler, ama tavuk da verseler kebap da verseler, reçeller, ballar, kaymaklar, sütler… Sonuçta esaret durumundasınız. O balı yeseniz size acı gelir” dedi.

“ALLAH MESUT ETSİN”

Annesini 27 sene sonra ikna edip, nişanlandığını söyleyen Dikilitaş, nişanlısının, nişanı atıp, başka biriyle evlendiğini öğrendiğini kaydetti. Dikilitaş, nişanlandıktan 3 gün sonra Afganistan’a gittiğini belirterek, “Bazen ailem bile benden umudunu kesmiş, o 17 ay beni beklemiş. Duyunca şok oldum. Kendisi de ailesi de iyilerdi, Allah mesut etsin” şeklinde konuştu.

Anne Dikilitaş da nişanın bozulmasıyla ilgili, “17 ay sonra ümidi kesip nişanı attı. Ama ben üzülmüyorum, oğluma kız çok. Oğlum sapasağlam eve döndü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi oğlumu evlendireceğim" ifadelerini kullandı. Kız kardeşi Işıl Yoldaş ise ağabeyinin Afganistan’a gitmeden 3 gün önce görücü usulüyle nişanlandığını, nişanlısının 17 ay bekleyip, ümidini kestiğini belirterek, “Ona da hak veriyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.