Hava Durumu

Talih kuşu en çok oraya kondu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, son 3 yılda 19 kez büyük ikramiyede talih kuşunun konduğu Ankara’nın Yenimahalle ilçesinden daha şanslı ilçeler olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 05:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 05:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Talih kuşu en çok oraya kondu
Yenimahalle’nin Milli Piyango’nun büyük ikramiyelerinde şanslı ilçe olması tartışmalarına Bakan Ağbal son noktayı koydu. HDP’li Müslüm Doğan’ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Ağbal, Türkiye genelinde Yenimahalle’den daha şanslı olan ilçeleri tek tek saydı.

MASAK’A BİLDİRİLİYOR

20 bin lira ve üzerindeki ikramiyeleri kazanan talihlilerin kimlik bilgilerinin MASAK’a gönderildiğini belirten Ağbal, şunları kaydetti:
“Sayısal oyunlar sistemi üzerinde bulunan yazılım sayesinde önceden belirlenen gün ve saatlerde otomatik olarak oyun oynamaya kapanmaktadır. Sistemin yapısı gereği kapandıktan sonra sisteme içeriden ve dışarıdan herhangi bir müdahalede bulunulması mümkün değildir. Sayısal oyunlar terminal yazılımı bileşenlerinden biri olan ve sayısal oyunlarda kupon doldurulmadan oyun terminalinden ‘sen seç’ olarak oyun oynanmasını mümkün kılan rastgele sayı üreticisi/algoritması sadece piyango oyunlarına özel tahmin edilemeyen ve kalıcı bir yazılım bileşeni olarak geliştirilmiştir.

EN ŞANSLISI ÇANKAYA

1 Ocak 2013 ile 17 Eylül 2016 tarihleri arasındaki dönemde sadece Ankara’nın Yenimahalle ilçesine değil birçok yerleşim birimine de çok sayıda büyük ikramiye isabet etmiştir. Örneğin Çankaya 32, Kadıköy 30, Konak 22, Şişli 21, Fatih 19, Yenimahalle 19. Büyük ikramiyenin her bilete isabet etme olasılığı olmakla birlikte yerleşim birimlerinde oynanan kolon adetleri büyük ikrameyinin isabet etme olasılığını etkilemektedir. Dolayısıyla Ankara Yenimahalle’ye diğer yerleşim birimlerinden daha fazla sayıda büyük ikramiye çıktığı yönünde zaman zaman yazılı ve görsel basında yer alan haberlerin dayanağı bulunmamaktadır. Şans oyunlarında kazanılan ikramiyeler Milli Piyango İdaresi’nce kimlik tespiti yapılmak suretiyle talihlilere ödenmekte 20 bin lira ve üzerindeki ikramiye ödemelerinde talihlilere ait kimlik bilgileri MASAK’a düzenli olarak bildirilmektedir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.