Hava Durumu

Tanem Sivar'ın gözyaşları... İki köpeği öldürülmüştü...

Marmaris'teki yazlıklarında Django ve Pamuk adlı köpeklerini, komşularının zehirlediklerini savunan Tanem Sivar ile eşi Edhem Dirvana, hayvanlar için başlattıkları hukuk mücadelesini Meclis'e taşıma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tanem Sivar'ın gözyaşları... İki köpeği öldürülmüştü...

Çift, hukukçulardan oluşan bir heyetle hayvanların korunması için yeni bir yasa tasarısı yaptıklarını ve bunu Ankara'ya sunacaklarını açıkladı. İstanbul Barosu'nda dün avukatlarıyla basın mensuplarının karşısına çıkan ikiliden Tanem Sivar, kimi zaman konuşmakta zorlanıp duygusal anlar yaşadı.

Köpeklerinin ailesinin bir parçası olduğunu ve hukukun üstünlüğüne inanan bir aile olduklarını anlatan Sivar "Hamileliğimde bizi korudular, 'hayvan dostlarımızın daha iyi hayat yaşamasını istiyorum' dercesine gittiler. Tüm sahipliği ve sahipsiz hayvanların çığlığı olacaklar. Umarım her şey değişir, şiddetin her türlüsüne karşıyız" dedi. Edhem Dirvana ise adalet sistemindeki boşlukların kolluk kuvvetlerinin elini bağladığını ve hayvanlara karşı işlenen cezaların caydırıcı olmasını savundu. Hayvanların tarihimizde önemli bir yer tuttuğunu, emniyet ve polis güçlerinin hayvanlardan destek aldığını hatırlatan Dirvana "Change.org'ta başlattığımız kampanya 220 bin imzayı aştı bu sevindirici. Bu sadece işin başlangıcı, bizim bunu arttırmamız gerekiyor. Biz de kurulan komisyonun desteğiyle hazırlanan yasayı Ankara'ya götürüp gerekli yerlere taktim edeceğiz" diye konuştu. Avukatlardan oluşan heyet ise 5237 TCK kanunu ile 5199 sayılı hayvan hakları koruma kanununda değişiklik içeren bir tasarı hazırladıklarını böylelikle hayvanların arasındaki sahipli ve sahipsiz ayrımın kalkacağını ve mal değil can olarak kabul görmeleri gerektiğini ifade etti.

Basın toplantısına Özge Özder ile Sezen Aksu'nun oğlu Mithat Can Özer de katılarak destek verdi. 12 yıl önce kendi köpeğinin de zehirlenerek öldürüldüğünü anlatan Özer "Sevgisizlikle alakalı bir olay bence. Bu sevgisizlik ülkemizin üzerinde kara bir bulut gibi geziyor. Sadece hayvanlara olan zulüm değil bir çok yerde bu var. Sevgiyle arkadaşlarımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz. Birebir aynısını yaşadım bahçeme zehirli bir şey atıp köpeğimi öldürdüler 12 yıl önce. tahminlerimiz vardı. Çocuktan farkları yok benim hala bir köpeğim ve bir kedim var. hepsi benim kardeşim, arkadaşım" sözlerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.