Hava Durumu

Tanju Okan 'Kadınım' şarkısını o isim için yazdı!

Usta şarkıcı Tanju Okan'ın, dinleyenleri perişan eden 'Kadınım' şarkısını, kendisinden zorla koparılan eski eşi Zerrin Doğan'a yazdığını biliyor muydunuz?

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2019 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tanju Okan 'Kadınım' şarkısını o isim için yazdı!

Usta sanatçı Tanju Okan, 1967 yılının Mayıs ayında, model Nur Erbay ile dünyaevine girdi. Bu evlilikten Tansu adında bir de oğlu olan Okan, Erbay ile yalnızca bir yıl evli kaldı.

Okan, kariyerinin zirvesindeyken tanıştığı Zerrin Doğan'a sırılsıklam aşık oldu fakat Zerrin, zengin bir ailenin kızıydı. Her şeye rağmen birlikte olmanın bir yolunu bulan aşıklar, bütün engelleri aşarak, 1976 yılında dünyaevine girdi.

En baştan beri bu beraberliğe sıcak bakmayan Zerrin'in ailesi, en sonunda harekete geçti ve kızlarını Amerika'ya gönderme kararı aldılar. Tanju Okan, bu haberi duyunca Zerrin'in ailesine ait olan köşkün kapısında sabahlara kadar sevdiği kadının kendisine verilmesini bekledi. Fakat aile, kızları Zerrin'i köşkün arka kapısından kaçırarak, bir şekilde uçağa bindirdi ve Amerika'ya gönderdi...

Sevdiği kadına doyamayan Okan, bu olaydan sonra kendisini alkole verdi. Zerrin Doğan ve Tanju Okan'ın aşkı, mutlu sonla bitmeyen bir Yeşilçam filminden farksızdı...

Bir gün Tanju Okan, en kederli anında bir şarkı söylemeye başladı. O şarkı, yıllar geçse de tartışmasız dinleyen herkesin sol tarafını delen 'Kadınım' şarkısıydı.

Okan, sadece tek bir kez seslendirdiği 'Kadınım' şarkısının üzerine, yeni bir kayıt eklemedi. Belki de, bu hüzünlü ayrılık şarkısının yıllarca eskimeyen burukluğunun sırrı, Tanju Okan'ın o anda hissettiği duyguların tazeliği idi.

Tanju Okan, 1996 yılında sahnedeyken, ne tesadüftür ki 'Kadınım' şarkısını seslendirdikten sonra fenalaşıp, hayata gözlerini yumdu. O, yaşarken de ölürken de, Amerika uçağına bindikten sonra bir hayalete dönüşen Zerrin'ine hasretti...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.