Hava Durumu

Tanzanya'da yakıt tankeri patladı! Onlarca ölü var...

Tanzanya'daki yakıt tankeri patlamasında çoğu etrafa saçılan benzini bidonlarına doldurmaya çalışan en az 62 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2019 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tanzanya'da yakıt tankeri patladı! Onlarca ölü var...

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'da gerçekleşen yakıt tankeri patlamasında en az 62 kişi hayatını kaybederken, 65 kişi ise yaralandı.

Tanzanya polisi, patlamanın Cumartesi günü ülkenin en büyük kentlerinden Darüsselam'ın 200 kilometre batısındaki Morogoro'da gerçekleştiğini açıkladı. Polis yetkilisi, yaşamını yitiren 62 kişinin büyük çoğunluğunun etrafa saçılan yakıtı toplamaya çalışırken öldüğünü kaydetti.

Hükümet sözcüsü Hassan Abbasi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yaşanan kaza ve can kayıplarından "üzüntü duyduklarını" söyledi.

Patlama anı görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Videolarda, patlama öncesinde, aracın kaza yapmasının ardından etrafa saçılan yakıtı benzin bidonlarına doldurmaya çalışan kalabalık görülüyor.

Bir görgü tanığı "Durum gerçekten çok kötü. Birçok kişi öldü. Burası işlek bir bölge, bu yüzden yakıt çalmaya çalışanların yanı sıra buradan geçerken ölenler de var" şeklinde konuştu. "Yangın devasaydı ve mağdurları kurtarmak çok zordu" diyen görgü tanığı, 65 ila 70 kişiyi yangından kurtarılırken gördüğünü ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.