Hava Durumu

Tarifsiz acı! Şehidin eşi tabuta sarılıp...

Diyarbakır-Bismil karayolunda askeri araçların geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Mehmet Gürses ve Mustafa Yılmaz Adana'da toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarifsiz acı! Şehidin eşi tabuta sarılıp...

Gürses'in (56) cenazesi, Adana Asri Mezarlık morgundan alınarak, önce evinin bulunduğu merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi'ndeki evine götürülerek helallik alındı.

Ardından Gürses'in cenazesi törenin düzenleneceği Sabancı Merkez Camisine getirildi. Tören sırasında Gürses'in eşi Hicran Gürses, tabutuna sarılarak, "Aslanım, paşam, babanız gitti. Babanız şehit oldu." diyerek ağladı.

Gürses'in kızları Gamze, Gizem ve Gözde ise "Paşamız gitti" diyerek annelerine sarıldı. Bu arada Hicran Gürses oğlu Görkem'e "Artık, evimizin direği sensin. Baban şehit oldu. Ben dik duruyorum. Baban sana 'Bana bir şey olursa kardeşlerine sen bakacaksın, ablalarını koru, anneni hiç üzme' derdi." dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı da Gürses'in eşine sarılarak başsağlığı diledi. Tören sırasında fenalık geçiren Gürses'in yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

İl Müftü Yardımcısı Ahmet Hamdi Yazar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Gürses'in cenazesi Adana Asri Mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bazı milletvekilleri, kamu kurum müdürleri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

YILMAZ POZANTI'DA DEFNEDİLDİ

PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Yılmaz'ın (56) cenazesi ise Adana'nın Pozantı ilçesinde defnedildi.

Yılmaz'ın Pozantı Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, ilçeye bağlı Alpu Mahallesi'ne getirildi. Evinde helallik alınmasının ardından cenaze törenin düzenleneceği Alpu Merkez Camisi'ne götürüldü.

Pozantı Müftüsü Seyfullah Aruk, namaz öncesi yaptığı konuşmada, güçlü milletlerin çekemeyeni ve düşmanının çok olacağını ancak düşmanlar ne yaparlarsa yapsınlar bu vatanın ilelebet payidar kalacağını belirtti.

"Bütün düşmanlar çatlasalar da bir olsalar da Allah'ın izniyle tek başına bizim iman gücümüzün sayesinde düşmanlar emellerine asla ulaşamayacaklardır." ifadesini kullanan Aruk, şunları söyledi:

"Ama çok afedersiniz, bir lağım faresi gibi buldukları fırsatta deliklerinden çıkıp, böyle haince sinsice saldırılara devam edeceklerdir. Ve bu aziz vatanın evlatları, o lağım farelerini her fırsatta öldüreceklerdir, katledeceklerdir. Biz öldüğümüz zaman şehit oluruz. Cenab-ı Hak nezdinde peygamberlikten sonraki en yüce makama erişiriz, ama onlar geberdiği zaman Allah'ın rahmetinin kokusunu bile almadan ebediyyen cehenneme odun olacaklardır."

ŞEHİDİN EŞİ BAYILDI

Şehidin 18 yaşındaki kızı Yaren babasının tabutuna sarılıp fotoğrafını öperek uzun süre "Bırakma beni" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin eşi Nurgül Yılmaz da eşinin tabutuna sarıldıktan sonra bayıldı

Kılınan namazın ardından Yılmaz'ın naaşı Alpu Mahallesi mezarlığında defnedildi.

Törene Yılmaz'ın ailesi ile Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır-Bismil karayolunda dün askeri araçların geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 sivil hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.