Hava Durumu

Tarihi açıklama bekleniyor

PKK’nın Türkiye’den çekilme kararını açıklayacağı basın toplantısını izlemek üzere gelen gazeteciler, Kandil Belediyesi’nde toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarihi açıklama bekleniyor

PKK’nın Kuzey Irak’taki yöneticilerinin yapacağı basın toplantısını izlemek üzere gelen gazeteciler, örgüt tarafından Kandil Belediyesi’nde toplanmaları için yönlendirildi. Gazetecilerin 1 saat içerisinde basın toplantısı yapılacak yere götürüleceği ifade edildi.

PKK ÇEKİLİRKEN ASKER NE YAPACAK?

Sabah Gazetesi’nden Özgür Cebe’nin haberine göre, olası saldırı ve provokasyon girişimleri, çatışma, sıcak temas ihtimaline karşı geri çekilmede güzergahtaki 120 karakolda birer koordinatör subay görev yapacak. Bu subaylar PKK’lıların geçişi sırasında birliklerin sevk ve idaresinden sorumlu olacak.

Karakollara bağlı geçici üs bölgeleri, uzak emniyet timleri, gözetleme kuleleri ve pusu noktaları da bulunuyor. Karakol ve üs bölgelerinde gece çalışma özelliğine sahip “Baykuş”, ay ışığında çalışan “Kedigözü” ve vücut ısısına duyarlı “Yarasa” adlı termal kameralar var.

HERONLAR UÇMAYACAK, TERMAL KAMERALAR ÇALIŞMAYACAK

Yasal bir düzenleme bulunmadığı için görüntü alınması halinde ‘görev gereği’ müdahale edilmesi şart olduğu için, PKK’lıların çekilmesi sırasında geçici üs bölgelerindeki timler, pusulama görevi yürüten özel birlikler ile yüksek ve hâkim tepelerdeki gözetleme kulelerinde görev alan güvenlik güçleri karakollara çekilecek.

PKK’lıların geçişleri 01.00 ile sabaha karşı 04.00 arasında olacak. PKK’lılar, Türkiye’ye giriş yaptıkları ve “güvenli koridor” olarak gördükleri kendi geçiş güzergâhlarını kullanacak. İntikaller gece karanlığında araziyi bilen örgüt kuryeleri öncülüğünde yapılacak, gündüzleri ise yüksek kayalık bölgelerde beklenecek. Bu saatlerde Heron uçuşları olmayacak, termal kameralar çalışmayacak. Görüntü ya da temas olmadığı için müdahale de yapılmayacak. Sadece sinyal uyarıcı sismik cihazlarla istihbarat amaçlı dinleme yapılacak. Subay ve komutanlar bağlı bulundukları ilin valisiyle koordinasyon halinde çalışacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.