Hava Durumu

Tarihi buluşma... Trump ile Kim biraraya geldi

Yakın tarihin en çok beklenen, en sıradışı olarak görülen zirvesi başladı. ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un yaklaşık 40 dakika baş başa görüştü. İki lider daha sonra heyetlerarası görüşmeye geçti. Bu görüşmenin yaklaşık 1,5 saat sürmesi bekleniyor. Zirvenin en önemli gündem maddesi nükleer silahsızlanma.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 07:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 07:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarihi buluşma... Trump ile Kim biraraya geldi

Kim Jong Un, yaptığı ilk açıklamada, 'Burada olmak çok güzel. Geçmişteki önyargılar ve düşüncelerimiz bize hep engeldi. Bugün bunu aştık ve buradayız.' dedi. Trump ise, 'Bu aşamaya gelmiş olmamız olağanüstü bir başarı. Harika bir ilişkimiz olacak eminim.' dedi.

Baş başa görüşmeden sonra Trump'ın ilk sözleri, 'Birebir görüşmemiz çok çok iyi geçti. Muhteşem bir ilişkimiz var.' oldu. Kim Jong-un ise 'Buraya açık fikirlerle geldik' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un zirvesi başladı.

Liderler, görüşme öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

40 DAKİKA BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜLER

ABD Başkanı Trump, "Başarılı bir görüşme olacak. Büyük bir şeref duyuyorum. Harika bir ilişkimiz olacağından hiç şüphem yok." dedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da "Burada olmak çok güzel. Geçmişteki önyargılarımız ve düşüncelerimiz bizim önümüzde hep engeldi. Bu engelleri aştık ve bugün buradayız." dedi.

İki lider açıklamadan sonra baş başa bir görüşme yaptı. Trump ve Kim'in dışında sadece tercümanların katıldığı görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

HEYETLERARASI GÖRÜŞMEYE GEÇİLDİ

İki lider ikili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmelere geçti.

Heyetlerarası görüşme öncesi açıklama yapan Kim Jong-un "Buraya açık fikirlerle geldik" dedi. ABD Başkanı Trump da, "Kim Jong-un ile baş başa görüşmek çok iyiydi" dedi.

Birebir görüşmeden sonra Trump'ın ilk sözleri, 'Birebir görüşmemiz çok çok iyi geçti. Muhteşem bir ilişkimiz var.' oldu. Kim Jong-un ise 'Buraya açık fikirlerle geldik' dedi.

İŞTE DÜNYANIN BEKLEDİĞİ FOTOĞRAF

Liderler, görüşme öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. ABD Başkanı Trump, "Başarılı bir görüşme olacak. Büyük bir şeref duyuyorum. Harika bir ilişkimiz olacağından hiç şüphem yok." dedi. Kore lider Kim Jong-un da "Burada olmak çok güzel. Geçmişteki önyargılarımız ve düşüncelerimiz bizim önümüzde hep engeldi. Bu engelleri aştık ve bugün buradayız." dedi.

İki lider baş başa görüşmeye böyle geçti.

İKİ LİDER ARASINDAKİ EN ÖNEMLİ ARABULUCU OLAN GÜNEY KORE LİDERİ MOON JAE-İN'İN TOKALAŞMAYI İZLERKEN ÇEKİLMİŞ ANLARI DA PAYLAŞILDI

Moon'un yaşadığı memnuniyet yüzüne yansıdı.

İKİLİ GÖRÜŞMEYE GEÇMEDEN ÖNCE TRUMP VE KİM'İN YAPTIĞI KISA AÇIKLAMANIN TAMAMI ŞÖYLE:

Trump "Harika hissediyorum. Harika bir görüşme gerçekleştireceğiz. Çok başarılı geçecek. Onur duydum, harika bir ilişkimiz olacak, şüphem yok" diye konuştu. Daha sonra da Kim'e "Gazeteciler gittiğinde sana bir şey anlatacağım" dedi.

"Bu noktaya gelmek kolay olmadı" diyen Kim de "Eski önyargılar ve geçmiş, daha ileri gitmemize engel teşkil etti ama hepsinin üstesinden geldik ve bugün buradayız" ifadelerini kullandı.

Bu kritik zirvede ABD Başkanı Donald Trump'a Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly ve Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders eşlik ediyor.

Kuzey Kore liderinin heyetindeyse yakın bir danışmanın yanısıra savunma ve dışişleri bakanları da yer alıyor. Kim Jong-Un'un kızkardeşi Kim Yo Jong da heyette bulunan isimler arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.