Hava Durumu

Tarihi çeşmeler susuz kaldı!

Büyükşehir Belediyesi'nin içme suyu konusundaki sloganı olan 'Su Bursa'da çeşmeden içilir' sözü hayal oldu. Bursa'da ecdadımızın yaptırdığı tarihi çeşmeler ile hayırseverlerin ve ilçe belediyelerinin inşa ettiği sebiller, BUSKİ ücretsiz su vermediği için vatandaşların susuzluğuna çare olamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarihi çeşmeler susuz kaldı!
Nalbantoğlu Mahallesi’nde oturan tekstilci Rıdvan Beker, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin içme suyu alt yapısı için Dünya Bankası’ndan kredi alması ile başlayan hayrat çeşmelerin suyunun kesilmesi uygulamasının, bugünkü BUSKİ ve büyükşehir yöneticileri tarafından da hayratlara su bağlanmayarak sürdüğünü belirtti. Şekerhoca Caddesi’nde eski İpekçi Oteli’nin olduğu alanda Osmangazi Belediyesi’nin yaptırdığı 5 kurnalı meydan çeşmesinin suyunun kesik olduğunu belirten Beker, "Her gün binlerce kişinin geçtiği Nalbantoğlu-Şekerhoca güzergahında bir meydan çeşmesinin suyunu akıtamamak Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne yakışıyor mu" diye sordu. 

Hamitler Mahallesi’nde işadamı Adnan Türkay'ın yaklaşık 3 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ricası ile yaptırdığı çeşme de, hayırsever işadamının çeşme kendi mülkünde olmadığından dolayı abonelik tesis ettiremediği için akmıyor. BUSKİ, susuz kalan bu sebilin suyunu akıtmak için formül arıyor.

“ECDADA SAYGISIZLIK YAPILIYOR”

Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu Başkanı Mimar Zafer Ünver, birçok medrese ve tarihi külliyede Osmanlı'dan kalma meydan çeşmeleri ve hayratlar bulunduğuna dikkat çekerek, "İnebey Kütüphanesi olarak kullanılan eski medresesinin duvarındaki tarihi çeşme yaklaşık 20 yıldır kurumuş vaziyette. Belediyemiz birçok tarihi eseri restore ederek şehrimizin kimliğini muhafaza ederken, ecdadın vakfettiği çeşmelerden bir türlü su akmıyor, hayırları devam etmiyor. UNESCO tarafından tescillenen külliyelerin ve tarihi çeşmelerin sıcak yaz günlerinde daha önce vakfedildikleri gibi vatandaşın susuzluğunu gidermesinde ne mahzur olabilir? Koskoca Bursa vilayetindeki 300 sebilin günlük su sarfiyatı ne kadar olacak? BUSKİ genel kurulunda bir karar alarak bu çeşmeleri vatandaşa hizmet eder hale getirmek çok mu zor? Ecdadımıza karşı ayıp ediliyor. Dinimizde su dağıtmak çok sevap olduğu için ecdadımız her yere çeşmeler yapıyordu " diye konuştu.

"BUSKİ MEYDAN ÇEŞMELERİ YAPACAKTI"

Fahri Çevre Müfettişi Ali Turan ise, Büyükşehir Belediyesi'nin BUSKİ tarafından şehrin merkezi noktalarına meydan çeşmeleri yapılması hususundaki taahhütlerinin gerçekleşmediğini hatırlattı. Atibaktiriyel özellikteki Marmara mermeri ile yapılacak devasa meydan çeşmeleri ile şehrin siluetinin gelişeceğini kaydeden Turan, "BUSKİ yönetimi teknik kişilerden oluşuyor. Biraz estetik kaygılara sahip olup şehrin görünüşüne meydan çeşmeleri ile damga vurmalılar" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.