Hava Durumu

Tarım işçileri için İŞKUR büro kurdu

İŞKUR Bursa'da tarım işçileri için büro kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarım işçileri için İŞKUR büro kurdu

Başbakanlıktan yayınlanan genelgeyle mevsimlik işçileri için Bursa'da çalışmalar hız kazandı. Bu yönde İŞKUR koordinesinde Mevsimlik Tarım İşleri Bürosu kuruldu. Büroda görevli çeşitli kamu kurumu temsilcileri tarafından mevsimlik tarım işçilerinin özellikle eğitim, sağlık, güvenlik konusundaki ihtiyaçlarının karşılanması için faaliyetlerde bulunulacak. İŞKUR yetkilileri tarafından Ağustos ve Eylül aylarında ilçelerde Yenişehir, Karacabey, Mustafekamlapaşa ilçelerinde kamu kurumlarının yaptığı çalışmalar denetlendi.

Bu ilçelerde sağlık yönünden çocukların aşılama işlemleri, koruyucu ağız ve diş sağlığı taraması ve muayeneleri gerçekleştirilerek, gebe kadınların periyodik kontrolleri yapıldı. Kanser taramaları hakkında eğitim verilerek, kullanılan suyun sağlığa uygunluğu konusunda tetkikler ve sıtma kontrolü faaliyetleri yapıldı. Çadır alanlarında daha hijyen bir ortam için çöp toplama ve ilaçlama işlemleri ilçe belediyelerince sağlandı. Ayrıca tarım işçileri ile işverenler arasında aracılık faaliyeti sağlayan dayıbaşıların (tarım aracıları) yasal statüleri sağlanarak kayıt altına alındı.

Okul çağındaki çocukların eğitim-öğretim döneminde taşımalı sistem ile eğitimlerinin aksamadan sürdürülmesi sağlanarak, yaz dönemi içinde bazı mahallelerde kurulan çadırlarda çocukların becerilerinin artırılması amacıyla kurslar düzenlendi.

Önümüzdeki dönemde mevsimlik tarım işçilerine ortak kullanım alanları yapımı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ödenek tahsis etti. Ortak kullanım alanlarında hela, duş, eğitim salonu, sağlık ünitesi, çocuk oyun alanı, bulaşıkhane ve çamaşırhane yapılacak. İlk etapta Mustafakemalpaşa ilçesi için oluşturulacak alanların diğer ilçelerde de yapılması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.