Hava Durumu

Tatbikatı gerçek sanıp ortalığı ayağa kaldırdılar!

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Siren seslerini ve çalışanların feryadını duyan vatandaşlar tatbikatı gerçek sanınca İl Sağlık Müdürlüğü'nün önünde toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tatbikatı gerçek sanıp ortalığı ayağa kaldırdılar!
Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, kurumlar arasındaki iş birliğini geliştirmek ve olası bir acil duruma daha hızlı müdahale edebilmek için bir yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta senaryo gereği İl Sağlık Müdürlüğü'nün kazan dairesinde patlama meydana geldi. Patlama sonrasında binayı dumanlar kaplarken, çalışanlar ise panik içinde binadan kendilerini dışarı attı.

Senaryo gereği yapılan ihbar sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve UMKE ekibi sevk edildi ve kurtarma çalışmaları başladı. Tatbikat gereği ambulanslar ve diğer kurtarma araçlarından yükselen siren seslerini duyan vatandaşlar, tatbikatı gerçek zannetti. Tatbikatta yangın nedeniyle çatıya çıkanlar mesai arkadaşları tarafından sakinleştirilirken, yaralılar ise tatbikatı gerçek sanan vatandaşların meraklı bakışları arasında binadan tahliye edilerek İl Sağlık Müdürlüğü'nün bahçesinde tedavi altına alındı.

112, UMKE ve diğer kurtarma ekiplerinin de katıldığı tatbikat başarı ile tamamlandı. İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, "Tatbikatımıza UMKE, AFAD ve 112 birimleri katıldılar. Binamızda çalışan 252 personelden bugün tatbikat gereği bizim kazan dairemizde çıkan doğalgaz patlaması sonucu 7 yaralımızın olduğu, bu 7 yaralımızdan 4 tanesini hastaneye naklettik, 3 tanesine de ilk müdahaleyi yaptık. Daha sonra tüm arkadaşlarımızı binadan tahliye ettik. Bu tatbikatta kurumlar arası iş birliği, herhangi bir acil durumda alınması gereken önlemler, herkesin nereden ne zaman, ne şekilde yapması gerekenler bir senaryo dahilinde canlandırıldı. İnşallah ülkemiz böyle afetler, yangınlar, depremler görmez. Ama biz bu gibi durumlarda hazırlıklı olduğumuz göstermek açısından bu tatbikatı düzenledik" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.