Hava Durumu

Taze fasulye için meydan savaşı!

Bursa'da bir porsiyon fasulye ücreti sebebiyle lokanta basan öfkeli öğrenciler, iş yeri sahibi ve tarafları ayırmak isteyen bir askeri personeli yaralandı. Lokantanın sahibi de kendisini bıçakla savunurken bir öğrenciyi hafif yaraladı. Sandalyelerin havada uçuştuğu kavga, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2012 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2012 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taze fasulye için meydan savaşı!
 
İddiaya göre, Uludağ Üniversitesi'nde öğrenim gören Ensar A., Görükle Mahallesi’nde bir lokantaya giderek taze fasulye, patatesli tavuk, kola ve iki cezerye istedi. Kasaya gelen E. A.’ya iş yeri sahibi S. D., hesabın 8.25 TL olduğunu ama 7.5 TL verirse yeteceğini söyledi. Ancak E. A. fasulye yemediğini söyleyerek 5 lira ödedi. Öğrenci iş yerini terk ederken kalan tabaklar ve kayınvalidesinin uyarısı üzerine fasulyenin yenildiğini fark eden S. D., ekmek almaya gittiği sırada tekrar E. A. ile karşılaştı. S. D.'nin uyardığı öğrenci küfürle karşılık verdi.

"UYARMAK İÇİN GELDİK, DARP EDİLDİK"
Olay yerinden uzaklaşan E. A., daha sonra yaklaşık 40 kişilik arkadaş grubunu toplayarak 6 aylık hamile kadının da bulunduğu lokantaya geldi. İş yeri önünde bekleyen S.D. ve iki arkadaşına saldıran öğrenciler, iddiaya göre kaldırım taşlarını sökerek attı. Kendisini ve hamile eşini korumak isteyen S. D. ise bıçakla öğrencileri kovaladı. Bir öğrenci bacağından hafif yaralanırken, S. D. ise serbest bırakıldı.
E. A., yaptığı açıklamada konuşmak için geri döndüğünü söylerken, görüntülerde kalabalık bir öğrenci grubunun S. D. ile araya giren bir başka kişiyi darp ettikleri, S. D.’nin ise bıçak savurduğu ortaya çıktı.

"2.5 LİRANIN PEŞİNDE DEĞİLİM"
İş yeri sahibi S. D., "2,5 liranın peşinde değilim. Yemek yiyen öğrenci bana giderken küfür etti. Çalışmaya devam ederken 1 saat sonra 40-50 kişilik bir grup geldi. Olayın ne olacağını sorarlar zannederken sorgusuz bir şekilde darp etmeye başladılar. İçeride müşteri, çoluk çocuk olup olmadığını kontrol etmeden buna maruz kaldık. 'Esnaf 2.5 lira için öğrenci bıçakladı' oluyor. Bunlar gerçekten beni derinden yaralıyor" dedi.


"NE VERDİĞİMİ BİLMEYECEK KADAR BUNAMADIM"

Öğrencinin taze fasulye yediğini belirten kayınvalide Aziz Aykuç ise, "Ne yiyeceğini sordum. Hatta bana eliyle gösterdi. Ben tabaklara koydum, burada çalışan kızımız servis yaptı. Kolayı kalkıp kendisi aldı. Parayı ödemeye geldiğine taze fasulye yemediğini söyledi. Çocuklar da, 'Tamam' deyip gönderdi. Ben verdiğim yemeği bilmeyecek kadar bunamadım. Yalan da söyleyecek halim yok. Kalabalık grubun geldiğini görünce oğlumu kapıyı kapatmaları konusunda uyardım. Ama bir şey söylemeden gelip vurmaya başladılar. Kaldırım taşlarıyla çocuğun göğsüne vurdular. Dudağı patladı" diye konuştu.

"ÇOK KORKTUM"
Olaya tanık olan S. D.’nin 6 aylık hamile eşi P. D. ise, "Korktum tabii. Kendimden çok içerideki müşterilerimden korktum. Bir bebek bekliyoruz. Eşimi de düşündüğüm için kendimi dışarıya attım. Onu durdurmak istedim. Daha fazla zarar gelmesi korkusuyla dışarıya çıktım. Böyle bir şey beklemiyordum" şeklinde konuştu.

"ÜÇ BIÇAKLA SALDIRDI"
Fasulye yemediğini ileri süren E. A. ise yaptığı açıklamada, "Ben 3 tane yemek yedikten sonra bir tanesini getirmediler. Beni arabaya alıp dükkanda dövdüler. Ben bir arkadaşımla özür diletmek için dükkana gittim. Adamın tavrı değişmedi. Bize olay çıkardı. Tekme ve tokatla daldı. 3 bıçakla saldırdı. Arkadaşımızı yaraladı" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.