Hava Durumu

TBMM'de tarihi gün! Yemin töreni başladı

27. Dönem Parlamentosu, milletvekillerinin ant içme töreni için saat 14.00'te toplandı. İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, en yaşlı milletvekili sıfatıyla geçici olarak Meclis'e başkanlık ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin töreninin yapılacağı TBMM Genel Kurulu'na geldi. İlk olarak TBMM Geçici Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ant içti.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2018 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TBMM'de tarihi gün! Yemin töreni başladı

TBMM Genel Kurulu'nda, 27. Dönem 1. Yasama Yılı başladı. TBMM Genel Kurulu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu nedeniyle ikinci en yaşlı üye sıfatıyla İYİ PartiAnkara Milletvekili Durmuş Yılmazbaşkanlığında toplandı. Yılmaz, geçirdiği bir kaza nedeniyle ameliyat olduğunu, uzun müddet ayakta kalamayacağını söyleyerek oturarak konuşma yapmak isteğini belirtti.

Yılmaz, Başkanlık Divanı kürsüsündeki yerinden ayağa kalkarak yemin metnini okudu.

Daha sonra HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, kürsünün yanına yerleştirilen rampadan tekerlekli sandalyesiyle çıkarak ant içti. Ardından engelli AK Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç yemin etti.

BAŞBAKAN YILDIRIM YEMİN ETTİ

Mazeret bildiren milletvekilleri de il sırasını beklemeden milletvekili andını içerken, Başbakan Binali Yıldırım da ilk yemin edenler arasında yer aldı.

Milletvekillerinin ant içmesi için toplanan Genel Kurulda, Başkanlık Divanında Meclis'in en genç milletvekillerinden AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel görev aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birleşim açılırken locadaki yerini aldı. Erdoğan'a, TBMM Başkanlığı görevini devreden İsmail Kahraman, TBMM Geçici Başkanvekili olarak AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü eşlik etti.

Genel Kurul'da daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Milletvekili sıralarına kırmızı karanfil ve TBMM logolu kokart bırakıldı.

Bu arada, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, bazı kelimeleri eksik söylediği için yemini tekrarladı.

Genel Kurula ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve son olarak HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli geldi.

BAZI VEKİLLER AYAKTA KALDI

Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkması nedeniyle bazı milletvekillerinin ayakta kaldığı, bazılarının da komisyon sıralarına oturduğu görüldü.

TBMM Genel Kurulundaki yemin törenini, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, YSK Başkanı Sadi Güven, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, yabancı misyon temsilcileri de izliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAYGI DURUŞUNUN ARDINDAN GENEL KURUL SALONUNDAN AYRILDI

And okuma sırası Ankara milletvekillerine geldiğinde TBMM'nin her yeni döneminin açılışında yapıldığı üzere ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saygı duruşunun ardından Genel Kurul salonundan ayrıldı.

Yemin töreni öncesinde, Genel Kurul Salonu'nda hazırlık yapıldı. Milletvekili sıralarına, kırmızı karanfil ve kokart konuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.