Hava Durumu

TBMM'de kaçak sigara odası!

Sigara yasağına imza atan milletvekilleri, Meclis’te kendi çıkardıkları kanuna uymayarak yasak odada sigara içiyor. Sigara için Genel Kurul’un yanındaki fotokopi odası kullanılıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2016 08:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 08:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TBMM'de kaçak sigara odası!
Kapalı mekânlarda tütün içilmesini yasaklayan kanunun çıkarıldığı yer olan Meclis’te, tiryaki milletvekillerinin kendi çıkardıkları kanuna uymadıkları, “Yasak odada” sigara içmeye devam ettikleri görüldü. 

“Tütün Ürünlerinin Zaralarının Önlenmesine ve Kontrolu hakındaki 5727 Sayılı Kanun” 19 Mayıs 2008 yılında Meclis’te görüşülüp kabul edilmiş ve yürürlüğe girmişti. Kavasların fotokopi odası olarak kullandıkları oda, Genel Kurul salonu içinde bulunuyor ve salona açılan kapısı da devamlı açık tutuluyor. Meclis’te adeta hergün yaşanan, tartışmalı oturumlardan etkilenen, sinirlenen muhalefet milletvekilleri işte bu odayı sıkça sigara içmek için kullanıyor.

Fotokopi odasını “Acil tütün odası” olarak kullanan MHP, HDP ve CHP’den bir çok milletvekili sigarasını bahçeye çıkıp içmek yerine, burada içmelerini odanın salona yakın olmasına bağlıyor. Milletvekili burada sigarasını içerken kürsüden yapılan konuşmaları dinleyebiliyor. İktidar milletvekilinin yaptığı bir konuşmaya itiraz edecekse hemen salona dönüp Başkan’dan söz talep edip kürsüye çıkabiliyor.(milliyet)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.