Hava Durumu

TDED Bursa faaliyetlere başladı

TDED Bursa Şubesi, geçtiğimiz akşam Ördekli Kültür Merkezi'nde yaptığı söyleşi programı ile faaliyetlerine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2019 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2019 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TDED Bursa faaliyetlere başladı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Bursa Şubesi'nin düzenlediği "İstiklal ve İstikbal", "Dil ve Kimlik" konulu söyleşiye, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Mütefekkir Yazar-Şair Metin Önal Mengüşoğlu konuşmacı olarak katılırken, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Dr. Zinnur Kanık da, Musiki dinletisi ile geceye renk kattı.

Katılımın yüksek olduğu programa, AK Parti Milletvekili Osman Mesten, AK Parti eski dönem Milletvekili Mustafa Öztürk, Uludağ Üniversitesi Dr. Hasan Basri Öcalan, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Doğan olmak üzere çok sayıda öğretim üyeleri, yazar ve şairler, kurum/kuruluş yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Türkiye Dil ve Edebiyatı Bursa Şubesi Başkanı Muhammed İkbal Bakırcı açılış konuşmasında ''Nasıl ki bayrak bir milletin olmazsa olmaz kimliği ise, dil bilinci de bir bayrak gibi kimliğin değişmez parçasıdır'' ifadesiyle, kimlik ve dil bilincine vurgu yaptı. Ardından şube faaliyetleri ve planladıkları etkinliklerden kısaca bahsetti.

Türkiye Dil ve Edebiyatı Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten açılışta söz alarak "Dil, bizim kimliğimizi yansıtan adeta bir aynadır. Kültür ve medeniyetlerimizi barındıran çalışmalar yaparak Bursa'da güzel işlere imza atılacağından kuşkumuz yok. Bu güzel başlangıç için TDED Bursa Şubesi'ni tebrik ederim" dedi ve "Bursamıza ve ülkemize hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

"Bütün diller Allah'ın birer ayetidir"

Yazar Metin Mengüşoğlu, ''Dil ve Edebiyat bizim kimliğimizi, sosyolojik alt yapımızı, inançlarımızı, dünya görüşümüzü var eder. Allah Adem'e eşyayı isimlendirme kabiliyeti vermiştir. Yani bütün diller Allah'ın birer ayetidir ve bizim bu ayetler üzerine, yani diller üzerine titrememiz gerekir'' dedi.

"İlim olmadan, hayat olmaz"

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Bilal Kemikli ise, Medeniyet tarihimizin önemli şahsiyetlerinden İsmail Hakkı Bursevi'nin bir sözünü hatırlatarak söyleşiye renk kattı; ''Dünya huzuru için hayatınızı dört direk üzerine kurmalısınız. Bunlardan biri ilimdir. İlim olmadan medeniyet olmaz, hayat olmaz. İkincisi adalettir. Adalet, mülkün temelidir. Toplumu ayakta tutan en önemli unsurdur. Üçüncü direk tebabettir, sıhhattir. Dördüncü direk ise hikmettir. İnsanın mayalanması sohbet ile olur. Ağaçlar kökünden sulanır, insan ise kulağından. Dile sahip çıkmak gönüle sahip çıkmaktır." şeklinde konuştu. Gecenin sonunda Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Bilal Kemikli, Mütefekkir Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Zinnur Kanık'a TDED Bursa Şubesi tarafından özel cam sanatından altın varak işlemeli, Kûfi hat eseri besmele çalışması hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.