Hava Durumu

TDED Bursa, Vali Yakup Canbolat'ı ziyaret etti

Türkiye Dil ve Edebiyatı Derneği Yönetim Kurulu, Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2019 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2019 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TDED Bursa, Vali Yakup Canbolat'ı ziyaret etti

Ziyarette TDED BURSA Şubesi olarak Türkçe'nin önemini, dil bilincinin bir millet için bayrak bilinci kadar önemli olduğu vurgulandı. Bursa'nın kimliğimizi temsil eden özel bir şehir olduğu konuşuldu. Şube yöneticileri Gençliğin içine düştüğü kimlik bunalımına çözüm üretecek, dil bilincini geliştirecek projeler hedeflediklerini belirtti.

Türkçenin doğru kullanılmasının önemine değinen Vali Canbolat, özellikle bu alanda yapılan çalışmaları takdire şayan olduğunu belirtti. Gelişen teknolojiye ayak uydurarak sosyal medyanın etkin kullanılmasını tavsiye etti. Vali Canbolat, Türkiye Dil ve Edebiyatı Derneğinin BURSA Şube yönetim kurulunun özellikle genç isimlerden oluşmasının dikkat çekici olduğunu, sevindirici bulduğunu belirterek "Kamus bir millet için namus gibidir" dedi. Dernek çalışmalarında yönetim kuruluna başarılar diledi.

Türkiye Dil ve Edebiyatı Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muhammed İkbal Bakırcı, "Türkçe bizim bayrağımızdır. Al Bayrak için duyduğumuz hassasiyeti güzel Türkçe miz için de yaşamalıyız. Bursa'da bu şuuru yaygınlaştıracak çalışmaları yapacağız" ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.