Hava Durumu

Tecavüz hamileliğine üniversite hastanesinde kürtaj

ZONGULDAK'ta, kendisine tecavüz eden kişinin fuhşa sürüklediği 17 yaşındaki Y.B. hamile kaldı. Başlatılan soruşturmada 7 kişi tutuklanırken, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine koruma altına alınan Y.B.'nin 19 haftalık hamileliği hakim izniyle tıbbi müdahale ile sonlandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tecavüz hamileliğine üniversite hastanesinde kürtaj

Gökçebey İlçesi'nde oturan hafif zihinsel engelli Y.B., iddiaya göre geçen yıl haziran ayında rahatsızlığı nedeniyle gittiği Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, Hüseyin T. ile tanıştı. Hüseyin T. iddiaya göre temizlik yaptırma bahanesiyle evine götürdüğü Y.B.'ye tecavüz etti ve ardından da arkadaşı Hasan A., ile onu para karşılığı erkeklere pazarladı.

Hüseyin T. ile 43 yaşındaki Hasan A., yaz aylarında fındık toplama bahanesiyle annesi S.B. ile birlikte götürdükleri Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde ve ardından Çaycuma'da Y.B.'ye iddiaya göre para karşılığı fuhuş yaptırdı.

HAMİLE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Rahatsızlanarak geçen şubat ayında Çaycuma Devlet Hastanesi'ne başvuran Y.B.'nin 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkınca olaya savcılık el koydu. Y.B.'nin savcılıkta verdiği ifade doğrultusunda başlatılan soruşturmada 45 yaşındaki Hüseyin T., 43 yaşındaki Hasan A., 56 yaşındaki Alaattin A., 57 yaşındaki İsmail K., 58 yaşındaki Ferhat K. ve 61 yaşındaki Mustafa G. ile kızın annesi 40 yaşındaki S.B. 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarıyla tutuklandı.

Savcı soruşturmayı tamamlayıp, sanıkların 14 yılla 40 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istemiyle dava açtı. İddianamede Y.B.'nin, fuhuş ve cinsel istismar olaylarının hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmediğine dikkat çekildi.

MAHKEMEYE BAŞVURULDU

Devlet koruması altına alınan Y.B. ile tutuklanan annesi S.B., bebeği istemediklerini belirten dilekçe verdi. Bunun üzerine Y.B.'nin koruma altında bulunduğu Çaycuma Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü de hamileliğin sonlandırılması için harekete geçti.

Y.B.'nin hamileliğinin sonlandırılması için Gökçebey Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı izin talebi reddedilen Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü, bir üst mahkeme olan Devrek Asliye Hukuk Mahkemesi'ne itiraz etti.

Mahkeme de Y.B.'nin velayetinin hala anne ve babası üzerinde bulunması, kendisi hakkında kısıtlama veya vesayet halinin söz konusu olmaması nedeni ile mahkemeden izin almaya gerek olmadığına hükmetti.

HAMİLELİK SONLANDIRILDI

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü, mahkemenin kararı üzerine Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne resmi yazı ile başvurarak Y.B. ve annesinin dilekçeleri çerçevesinde hamileliğin sonlandırılmasını talep etti.

Hastane de tecavüz olaylarında yasal sınır 20 haftalık olduğu için, geçen 22 Mart'ta Y.B.'nin hamileliğini 19 haftalıkken tıbbi müdahale ile sonlandırdı.

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün, şu anda başka bir kentteki yurda yerleştirilen Y.B.'nin anne ve babası üzerindeki velayetinin iptali için de mahkemeye başvurduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.