Hava Durumu

Tecavüz korkusu seks grevini erteletti

KONYA merkezli Şefkat-Der, kadın cinayetleri ile kadınlara yönelik cinsel ve fiziki saldırıları protesto etmek amacıyla 1 Mayıs tarihinde uygulamayı planladığı 41 günlük ev işi, yemek, ütü yapmama, cinsel ilişkiye girmeme boykot çağrısını iptal etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tecavüz korkusu seks grevini erteletti

Kadın cinayetleri ve şiddetlerini önlemek için derneğe bağlı kadın sığınma evinde barınan şiddet mağduru kadınlarla çok sayıda eylem yapan, son olarak da ’Erkek genelevi’ kurulmasını öneren Hayrettin Bulan, 1 Mayıs’dan itibaren de kadınları 41 günlük cinsel ilişkiye girmeme grevine davet etti.

Bulan, bugün bunu iptal ettiklerini belirterek şöyle dedi: "1 Mayıs 2003 tarihi itibariyle Türkiye ve tüm dünyada eş zamanlı 41 günlük ev işi, yemek, ütü yapmama, cinsel ilişkiye girmeme boykot çağrımızı, boykota katılacak kadınların şiddet görme, tecavüze uğrama, hatta cinayete maruz kalma riski ve kamuoyuna derdimizi iyi anlatamamız dolayısıyla Türkiye’nin böyle bir boykota zihniyet olarak hazır olacağı zamana kadar üzülerek ertelemek mecburiyetinde kaldık."

Boykotu ertelemeyi erkek egemen zihniyetine karşı geri adım atma olarak görmemek gerektiğini vurgulayan Bulan şunları söyledi: "Şefkat-Der olarak şunları belirtmeliyiz ki, bir kadın ev işi, yemek, ütü yapma bakımından tek başlarına bir görev olarak gördüğümüzden değil, erkek egemen zihniyetin bu işleri kadınların görevi olarak görmesine tepki olsun diye 41 gün boykot demiştik.

41 günlük zaman dilimi belirlememizin nedeni de artık zihniyetin tamamen değişip adil eşitlikçi bir anlayışın belirlenmesi gerçekleşsin diye halk arasında 40 günlük zaman eşiğinin aşılmasını istememizdendi. Türkiye’de erkeklerin zaten yarıya yakını eşlerine düzenli olarak fiziksel şiddet uygulamakta ve bunların çoğu tecavüz de etmektedir. Kadınlar boykota katılmasa da yine de şiddet görmekte tecavüzlere uğramaktadırlar. Ama kadınlar bu boykota katılmakla birlikte bir çeşit direniş de başlatmış olacaktı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.