Hava Durumu

Tek 'düşük riskli il' oldu! Sosyal medyada gündeme oturdu

Sağlık Bakanlığı illerin risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldığı haritayı paylaştı. Buna göre mavi renkle kategorize edilen riski düşük illerde Doğu ve Güneydoğu şehirleri yer aldı. Riskli komşularının çevrelediği Uşak'ın 'düşük riskli' olarak adlandırılan mavi renkte yer alması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 00:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tek 'düşük riskli il' oldu! Sosyal medyada gündeme oturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme adımlarını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca risk haritasını paylaştı. İllerin risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldığı haritadaki değerlendirmeye göre göre 81 vilayetin düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riskli turuncu ve çok yüksek riskli kırmızı olarak renklere ayrıldı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİ 'DÜŞÜK RİSK' GRUBUNDA

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada 81 vilayet şöyle değerlendirildi.

Haritaya göre Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır düşük riskli (mavi) iller kategorisinde yer aldı.

ORTA RİSKLİ İLLER: Ankara'nın yanı sıra, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars orta riskli (sarı) grupta yer aldı.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER: İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER: Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman ise çok yüksek riskli (kırmızı) iller olarak belirlendi.

BATI BÖLGESİNDE TEK 'MAVİ' RENKLİ İL UŞAK

Düşük riskteki illerin daha çok Doğu ve Güneydoğu'da yer aldığı haritada, Ege Bölgesi'nde yer alan Uşak'ın mavi renkte olması dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı haritanın ardından düşük riskli çıkan Uşaklılara belediyeden ve sosyal medyadan tebrik yağdı. Uşak Belediyesi yaptığı açıklamada, "Pandemi sürecinde önemli bir başarıyı birlikte yakaladık. Uşak Belediyesi olarak bizler ilk günkü hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürürken, siz değerli hemşehrilerimiz de tedbirlere büyük bir özveriyle uydunuz. Önlem varsa, panik yok. Teşekkürler Uşak." ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

İç Ege'de yer alan Uşak'ın 'düşük riskli' kategori olan mavi renkte yer alması sosyal medyada gündeme oturdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.