Hava Durumu

Teknoloji devinden "Avrupa malı" sözü!

2019 yılı içinde patlak veren Huawei ABD krizi ile birlikte zorlu şartlar altına giren Huawei'nin ABD'li üreticilerle ilişkisi kesilmişti. ABD, Huawei ile iş yapmamaları konusunda yalnızca üreticilere değil, Avrupa ülkelerine de baskı yapmaya başlamıştı. Bu baskılara karşılık Huawei de Avrupa ile güven temelli bir ilişki kurmak için çalışmalarını sürdürdü. Şimdi ise Huawei Avrupa üretim tesisi duyurusu ile gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2020 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2020 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Teknoloji devinden "Avrupa malı" sözü!

Huawei Avrupa üretim tesisi kurulacak

Huawei Avrupa üretim tesisi için müjdeli haber Huawei yöneticisi Abraham Liu'den geldi. Avrupa'ya üretim tesisleri kuracaklarını söyleyen Liu, burada 5G üzerinde çalışmalar yürütüleceğini belirtti. Böylece tesislerde 'Made in Europe' damgalı 5G bileşenleri üretilecek. Liu ayrıca açıklamasında Huawei'nin Avrupa'da her zamankinden çok daha aktif olduğunun altını çizdi.

Hatırlayacağınız gibi kısa bir süre önce AB Komisyonu, Huawei'yi 5G mobil ağlar konusunda saf dışı bırakma konusunu masaya yatırdı. Bunun ardından karar, AB üyesi ülkelere bırakıldı. Şimdi ise AB'de kurulacak üretim tesisleri Huawei'yi dışlanmaktan kurtarabilir.

Bu arada Huawei'nin 5G teknolojisi alanında dünyanın önde gelen ağ tedarikçilerinden biri. Ancak, Almanya da dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin Huawei ile ilgili tereddütleri var. Bunun sebebi ise Huawei'ye yöneltilen casusluk suçlamaları. ABD, bu sebepten Huawei'yi dışladı ve aynı davranışta bulunmaları yönünde Avrupa ülkelerine baskı uyguluyor.

Son olarak hatırlatalım; ABD, Huawei'nin, ulusal güvenliği tehdit edebilecek önemli bilgileri Çin hükümeti ile paylaştığını iddia ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.