Hava Durumu

Tel Rıfat'ta kontrol sağlandı! İşte yeni harita...

Yerel kaynakların iddiasına göre, bölgedeki teröristleri tek tek etkisiz hâle getiren TSK ve ÖSO kuvvetleri, Tel Rıfat'ta kontrolü tamamen sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2018 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2018 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tel Rıfat'ta kontrol sağlandı! İşte yeni harita...

Tel Rıfat ilçesi, Afrin'in 21 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Suriye'yi, Türkiye üzerinden batı dünyasına bağlayan Kilis-Halep Karayolu'nun geçtiği Tel Rıfat, Minnag Havaalanı gibi önemli bir lojistik üs noktasına da ev sahipliği yapıyor.

Yerel kaynaklar, Türk özel kuvvetler askerleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin bugün harekete geçtiğini bildiriyor. ÖSO güçleri, ilçe girişinden ilk fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı.



TEL RIFAT'IN ÖNEMİ BÜYÜK

Tel Rıfat sadece Afrin Harekatı açısından değil, Suriye'deki geçiş noktaları açısından da önemli bir boğaz. Dolayısıyla Tel Rıfat hattının kontrol altına alınması önemli ölçüde doğu - batı güzergahının, El-Bab ve doğusunda kalan bölge ile Halep arasındaki hattın da kontrol altında tutulması fırsatını sağlayacağı belirtiliyor. Tel Rıfat, Suriye'deki iç savaşın başından bu yana Türkiye'nin kontrol altına almak istediği bir yer olarak biliniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.