Hava Durumu

Telefon dolandırıcıları bu sefer 14 yaşındaki kızı kurban seçti

Dolandırıcıdan 'Parolalı' ikna yöntemi... Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, 30 bin TL değerinde altınları alıp kaçtı

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Telefon dolandırıcıları bu sefer 14 yaşındaki kızı kurban seçti

Gaziosmanpaşa'da telefonla kendisini polis olarak tanıtıp 14 yaşındaki kızın üzerinde oyun oynayan dolandırıcılar, ailenin 30 bin TL değerindeki altınlarını alıp kayıplara karıştı. Telefonda bir parola belirleyip kapıya geldiklerinde de küçük kıza bu parolayı söyleyerek eve giren dolandırıcıların dikkat çeken rahat tavırları güvenlik kameralarına yansıdı.

Bu kez de telefon dolandırıcıların hedefi Gaziosmanpaşa'da yaşayan Karalı ailesi oldu. Geçtiğimiz Perşembe günü evin 14 yaşındaki kızı evde yalnız olduğu sırada telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, bir kuyumcuda soygun olduğunu ve babasının kimliğinin kuyumcuda bulunduğunu söyledi. Babasının polislerin elinde olduğunu ve dayak yediğini söyleyen dolandırıcılar, küçük kızdan evde bulunan altınları kuyumcudakilerle karşılaştırmak için istediler. Küçük kızın tedirgin olması üzerine dolandırıcılar evde bulunanların kimlik bilgilerini söyleyerek kızı inandırmaya çalıştılar. Yaklaşık 2 saat süren telefon konuşmasının ardından ikna olan küçük kız 30 bin TL değerindeki altınları dolandırıcılara teslim etti. Altınları alan dolandırıcılar kayıplara karışırken, olaydan sonra eve gelen baba Yusuf Karalı ise durumu polislere bildirdi.
Yapılan telefon konuşmasında ikna olan küçük kızdan dolandırıcılar, evde bulunan altınları poşete koymasını istedi. Daha sonra ise eve geleceğini söyleyen dolandırıcılar, kapıya geldiklerinde 'Bayrak' diyeceğini küçük kızın da 'Vatan' diyerek altınları teslim etmesini istedi. Yaklaşık 2 saat süren konuşma sonrasında eve gelen dolandırıcılar parolayı söyleyip altınları alarak kayıplara karıştı.
Küçük kızı ikna ettikten sonra altınları almak için eve gelen dolandırıcı, bina girişindeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Eve doğru yürüyen dolandırıcının rahat bir şekilde elini kolunu sallayarak binaya girmesi dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.