Hava Durumu

Telefon dolandırıcıları bunu da yaptı!

Adana'nın Çukurova ilçesinde 10 yaşındaki bir çocuk, babasının cezaevine gireceğini söyleyen telefon dolandırıcısına 5 bin lira tutarında altını kaptırdı. Uzmanlar, ailelerin çocuklarını son yıllarda artan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı bilgilendirmesi gerektiği uyarısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Telefon dolandırıcıları bunu da yaptı!
Olay, anne Arzu ve baba Bekir Yıldız'ın sabah işe gitmeleri ve 10 yaşındaki çocukları F.C.Y.'nin evde yalnız kalmasıyla meydana geldi. Saat 12.00 sıralarında dolandırıcılar ev telefonunu aradı. 

'PARMAK İZİ ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ'

Telefonu açan F.C.Y.'ye telefondaki kişi, kendisinin polis olduğunu söyleyerek, "Öncelikle sakin olun. Dün akşam Adana'da bir kuyumcu soyuldu. Polis kuyumcuda yaptığı incelemede sizin babanızın kimliğini buldu. Babanızın adı Bekir Yıldız. Biz şimdi bu soruşturmayı yürütüyoruz, çok gizli bir soruşturma. Bu soygunu sizin babanızın yapmadığını biliyoruz ancak yüklü miktarda altın çalınmış. Babanız cezaevine girecek. Bu nedenle evde ne kadar altın varsa parmak izi çalışması yapacağız. Bu nedenle onları bize vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde babanız hiç işlemediği suçtan cezaevine girebilir. Yanımızda savcı bey de var. Soruşturmayı o yürütüyor" diye konuştu.

ANNESİNİN ALTIN GÜNÜ ALTINLARI

Bunun üzerine F.C.Y., "Evde annemin günden sonra aldığı altınlar var onları vereyim" dedi. Sahte polis çocuğa telefonu kapatmaması gerektiğini söyleyip eve bir kişi gönderdi. Çocuk bu arada evdeki bütün altınları toplayıp eve gelen kişiye verdi. 

Dolandırıcıların hedefi olan küçük çocuk, 5 bin lira değerinde altını verdikten sonra, konuşmalar arasında savcının da olduğunu duyduğu için olayı hakim dayısına anlatmak istedi. 

Telefonla dayısını arayıp, "Beni arayıp polis olduğunu söyleyen kişiler aradı, babam cezaevine girecekmiş bu nedenle onlara altın verdim" dedi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Olayın telefon dolandırıcılığı olduğunun ortaya çıkmasının ardından polis güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek çevrede araştırma yapmaya başladı. F.C.Y.'nin ise hâlâ yaşadığı olayın şokunu üzerinden atlatamamış olduğu görüldü. F.C.Y., "Babam cezaevine girecek diye korktum o yüzden altınları verdim" dedi.

Baba Bekir Yıldız ise "Çocuğa, 'kuyumcuda hırsızlık olayı yaşandı. Bunu babanızın yaptığı söyleniyor evdeki altınları vermezsen baban cezaevine girecek' diye korkutup altınları almışlar" diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.