Hava Durumu

Telefonlarınıza Gratis'ten mesaj yağıyor sakın açmayın!

Kişisel bakım marketi Gratis adı kullanılarak gönderilen virüslü mesajlara dikkat... Bu mesajlarda Gratis Gift'ten 1.250 TL değerinde kupon kazandığınız ifade ediliyor ve linke tıkladığınız an virüs bulaşıyor. Virüs kişi listenizdeki herkese otomatik bir şekilde aynı mesajı gönderiyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan şirket, kanuni işlem başlattıklarını ve gift uygulamalarının olmadığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2017 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Telefonlarınıza Gratis'ten mesaj yağıyor sakın açmayın!

Daha önceden Media Markt ve Migros'ta da bir benzeri yaşanan Türkiye'nin kişisel bakım marketi Gratis adı kullanılarak gönderilen mesajlara dikkat. Son günlerde sıkça karşılaşılan bu mesajlar aslında virüs.

Gratis Gift adı altında yapılan bu kandırmacada linke tıkladığınız andan itibaren virüs telefonunuzu sarıyor.

Ardından telefonunuza bulaşan virüs kişi listenizdeki herkese otomatik bir şekilde aynı mesajı gönderiyor. Sizden gönderilmiş gibi duran bu mesajdaki bağlantı linkini tıklayan arkadaşlarınızda aynı durumla karşı karşıya kalıyor.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre Gratis'in 'Gift' diye bir özelliği bulunmuyor ve bununla ilgili kanuni işlem de başlatıldı.

Gratis adı kullanılarak gönderilen whatsapp mesajı;

"Hey, GRATIS isimli firmanın bu teklifiyle ilgilenebileceğini düşündüm. Yalnızca sınırlı bir süre için geçerli ve yalnızca birkaç yüz adet kupon kaldı. Ben kendiminkini aldım bu nedenle sen de hala yapabiliyorken kendininkini al 😃 bu bağlantıya gitmen yeterli http://gratis-gift.site/"

Birçok internet sitesinde konuyla ilgili şikayetler yağıyor;

Gratis bunun üzerine internet sitesinden bir duyuruda bulundu ve kanuni işlem başlatıldığını ifade etti.

"Değerli Müşterilerimiz, yapmış olduğumuz tüm kampanyalar sadece Gratis sosyal medya hesaplarımızdan ve www.gratis.com resmi web sitemizden duyurulmaktadır. Farklı mecralarda Gratis adı kullanılarak yapılan kampanya duyurularına itibar etmemenizi önemle rica ederiz. Tarafımızca kanuni işlemler başlatılmıştır, bilgilerinize sunarız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.