Hava Durumu

'Temaşa-i Ramazan'da Hint rüzgârı esti

Bursalılara Ramazan ayında keyifli bir atmosfer yaşatan Temaşa-i Ramazan, usta isimlerin yanı sıra farklı ülkelerin müzik ve dans kültürünü de Bursalıların ayağına getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2012 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2012 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Temaşa-i Ramazan'da Hint rüzgârı esti

Ramazan akşamlarının buluşma noktası haline gelen Merinos Parkı'ndaki Temaşa-i Ramazan etkinliklerinde coşku dinmiyor. Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür A.Ş. koordinasyonuyla gerçekleştirilen Temaşa-i Ramazan etkinlikleri bir taraftan alanında uzman isimleri Bursalılarla buluştururken, diğer taraftan da daha önce yapılan İran gecesi, Balkan ve Kafkas buluşmalarının ardından düzenlenen Hint gecesi ile uluslararası bir kimlik kazanmaya başladı. Binlerce izleyicinin doldurduğu Merinos Parkı'nda adeta Hint rüzgarları esti. Ubeydullah Sezikli'nin ardından, sahne alan Hussain Amrat ve Trio seyircileri adeta kendinde geçirdi. Ekip arkadaşlarından önce sahneye çıkan Hussain Amrat, mini bir perküsyon ve ritm şov yaptı.

Amrat, daha sonra sahneye gelen ekibiyle müthiş bir uyum içinde Hint müziğinin seçkin örneklerini Bursalıların beğenisine sundu.

Sempatik tavırlarıyla Temaşa-i Ramazan alanını dolduran binlerce kişinin gönüllerini fetheden grup aynı zamanda sahne şovları ve kullandıkları müzik enstrümanlarıyla büyük ilgi topladı. Hindistan'ın ünlü dansçılarından "Moru" da sergilediği etnik danslar ve sahne şovuyla Temaşa-i Ramazan alanında alkış tufanı koparttı. Programın sonunda Hintli dansçı seyircilere Hindistan yöresel danslarını öğretmek için dans eğitmenliğine soyundu. Figürleri bir kerede öğrenen seyirciler sahne önünde renkli görüntüler oluşturdu. Programlarını bitirdikleri halde seyircileri kırmayarak, tekrar sahneye dönen grup Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Konserlerin ardından Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, her iki grup temsilcilerine günün anısına teşekkür plaketi verdi.
 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.