Hava Durumu

Temiz Dünya Konferansı Bursa'da başladı

Dünyanın en büyük çevre organizasyonu olarak bilinen Clean World Conference (Temiz Dünya Konferansı), Lestonya, Kosova ve Letonya’nın ardından dördüncü toplantısını Bursa’da yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Temiz Dünya Konferansı Bursa'da başladı
‘2018 Küresel Temizlik Stratejisi’ temasıyla yapılan 3 günlük konferansın açılış oturumu, Holiday İnn Oteli’nde gerçekleştirildi.

İlk oturuma Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan, Kosova Çevre Bakan Yardımcısı Mendim Rugova, Estonya Konsolosu Leemet Paulson, Estonya Kültür Ataşesi Lilian Kasevali ve JCI Junior Chamber International World 2015 Küresel Başkanı İsmail Haznedar da katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan, oturumun açılışında söz alarak Bursa hakkında bilgiler verdi.

Sivil Yaşam Derneği Başkanı Enes Efendioğlu, Let’s Do It faaliyetiyle katı atıkların toplanması konusunda toplumsu bilinçlendirmek istediklerini söyledi. Her yıl mayıs ayında uluslararası organizasyon olarak bir lokasyon belirlediklerini ve 112 ülkeden katılımcıların iştirak ettiği organizasyonla belirlenen bir bölgeyi katı atıklardan arındırdıklarını kaydeden Efendioğlu, ”Uluslararası organizasyonun Türkiye ayağı biziz. Türkiye’nin şehirlerinde de aynı hedefi gözetiyoruz. Geçen yıl bu etkinliği Mudanya’da yaptık. Dünyanın dört bir yanından Let’s Do It grupları, Mudanya’ya gelerek temizlik yaptılar. Bu yıl da burada yapılan konferansla mayıs ayında gerçekleştirilecek etkinliğin stratejisini masaya yatırıyoruz. Network temsilcilerinin iştirakiyle temizliğin daha iyi nasıl yapılabileceği, nelere dikkat etmemiz gerektiğini tartışıyoruz. Hangi kuruluşlarla partner olarak çalışabiliriz bunu belirlemek istiyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.