Hava Durumu

Temiz olmak da mı suç?

TFF sonunda bunu da yaptı… Şike soruşturması kapsamında yer alan 22 maçtaki tüm kulüpleri PFDK'ya sevk etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2012 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2012 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Temiz olmak da mı suç?
Adı iki maçta geçen Bursaspor'un da PFDK'ya sevk edileceği haberleri Yeşil Beyazlı camianın gündemine bomba gibi düştü ve tepki topladı.
 
Ancak Bursaspor resmi sitesinde Demirören'i ve TFF'yi topa tutan bir açıklama çıktıktan sonra hukuk işleri sorumlusu Öztürk Yazıcı'nın "Henüz resmi tebligat gelmedi" şeklindeki sözleri bu konuda ikilem yarattı.  Bildiri buna rağmen geri çekilmedi.

3 Temmuz'da başlayan şike sürecinde iş döndü dolaştı iddianamede adı yer almamasına karşın Bursaspor'a da dayandı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören kameralar karşısına geçerek şike soruşturması kapsamında 22 maçın incelemeye alındığını, adı geçen tüm kulüplerin PFDK'ya sevk edildiğini açıkladı. TFF Başkanı ısrarlı sorulara karşın bir türlü PFDK'ya gönderilen kulüpleri söylemedi ve bugüne bıraktı. Bursaspor gün boyu kendisinin de bu kulüpler arasında olup olmadığını sordu ama bir türlü beklediği 'Hayır siz yoksunuz?' yanıtını alamadı. Bu arada hukuk işleri sorumlusu Öztürk Yazıcı, divan kurulu toplantısından sonra PFDK'ya sevk ile ilgili kulübe resmi bir tebligatın gelmediğini açıkladı. Ancak, Yazıcı'nın bu sözlerinden üç saat önce Bursaspor resmi sitesinde TFF'yi kınayan ve gerekirse tazminata kadar gidileceği yönündeki yönetim kurulu bildirisi yayınlandı.


PFDK'YA SEVKE TEPKİ

Bursaspor yönetiminin resmi siteden duyurulan açıklamasında mağduriyetin altı çizildi ve şöyle denildi: "…Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından, haklarında birçok iddia ve belge bulunan kulüplerle birlikte, sürecin mağdur tarafı olduğumuz halde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş olmamızı makul görmemiz kesinlikle mümkün değildir. PFDK aşamasından sonra verilecek kararın ardından, eğer adaletin tam olarak gerçekleşmediğine dair en ufak bir şüpheye sahip olursak ve bu gelişmeler doğrultusunda UEFA'dan gelebilecek bir yaptırım nedeniyle kulübümüzün zarar görmesi durumunda tazmin hakkımızın tarafımızdan saklı tutulduğunun bilinmesini isteriz."



Asla taviz verilmeyecek

Bursaspor yönetim kurulu imzalı açıklamada TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e karşı sergilenen tutumdan taviz verilmeyeceği vurgulandı. Açıklamada; "Son genel kurul toplantısında oy kullanmayarak ve hatta genel kurul salonuna dahi girmeyen tek kulüp olarak, dik duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşırız" denildi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.