Hava Durumu

TEOG sonuçları açıklandı (Tıkla öğren)

TEOG 2. nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar ise meb.gov.tr adresi üzerinden öğrenilebiliyor. .

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TEOG sonuçları açıklandı (Tıkla öğren)

Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuru sonuçları açıklandı. Yerleştirmeye esas sonuçlar olarak twitter'dan açıklama yapan bakanlık, sonuçların açıklanmasından sonra son başvuruları almaya başlayacak. Ortaöğretim kurumlarına geçiş yapanlar için kayıt işlemleri nasıl olacak sorusuna bakanlık yayımladığı kılavuz üzerinden açıklık getirdi. Ortaöğretim kesin kayıt tarihinin son gününü açıkladı. İşte sonuçlara dair önemli bilgiler...

ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Bakanlık yayımladığı kılavuzda kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağını açıkladı. Buna göre; Ortaöğretimi kurumlarına atanan öğrenci kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince yatılı olarak öğrenim görme imkânı sağlanır. Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilen öğrenciler çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalayacaklardır.

BAKANLIK SÖZLEŞME ÜZERİNDEN UYARIYOR

Sözleşme imzalamayanların kayıtları silinerek açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabileceklerdir. Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 15 Eylül2017 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekmektedir.

Nakil başvurusuna devam eden veliler için "Açık kontenjan" konusunda önemli açıklama geldi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.