Hava Durumu

TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınavının ilk oturumu bugün sona erdi. Sınava giren öğrenciler şimdi merakla TEOG soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merakla bekliyorlar. Bugün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sınavları gerçekleşti. Peki TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte konu hakkında öğrencilerin merak ettiği tüm detaylar

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?
TEOG  soru ve cevapları ilk oturumun hemen ardından gündeme geldi. Binlerce 8. sınıf öğrencisi iki oturumlu gerçekleşecek olan sınavın ilk oturumuna bugün girdi. 2016 TEOG 'un ilk oturumunda Türkçe, Matematik, Din Kültürü'nde toplam 60 soru soruldu. Öğrencilere her oturumda bu 20 soru için 40’ar dakika süre verildi. TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

TEOG  soru ve cevapları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına giren öğrencilerin ilk merak ettiği konulardan biri oldu. Saat 9’da başlayan sınavlarda öğrenciler, bugün Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bigisi sınavlarına girdiler. 

TEOG 2016 – 2017 1. dönem sınavları bugün saat 9 itibariyle başladı.1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG’da birinci gün oturumlarından Türkçe sona erdi. Öğrenciler yarım saatlik aranın ardından matematik oturumuna girdi. Geriye ise Din Kültürü sınavı kaldı. Öğrencilere bugünkü oturumda 20’şer sorudan oluşan üç oturumda sırasıyla Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltildi. Öğrencilere her oturumda bu 20 soru için 40’ar dakika süre verildi. 1. oturumdaki sınavların büyük bir kısmının sonlanması ardından soru ve cevaplar gündeme geldi. 

TEOG SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Hem öğrencilerin hem de velilerin büyük bir merakla beklediği bu soruya yanıt, MEB’in resmi sitesinden geliyor. “MEB bilgilendirme” bölümüne bakıldığında geçen seneki TEOG soru ve cevaplarının 1. ve 2. oturumdaki tüm sınavlar bittikten sonra yayınlandığı göze çarpıyor. MEB, resmi internet sitesi üzerinden yayınlandığı soru ve cevaplarla öğrencilerin performanslarını değerlendirebilmesine olanak tanıyor. 2015’te TEOG soru ve cevapları ikinci oturum sonrası açıklanmış olması nedeniyle bu seneki soru ve cevapların da TEOG 2. oturum sonrasında yayımlanması bekleniyor. MEB’in online sistemi sayesinde öğrenciler, soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ile doğru ve yanlışlarını tespit edip sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol edebilecekler.

970 merkez, 16 bin 235 okul, 93 bin 342 salon, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkez, 21 okul ve 72 salonda yapılan sınavlarda toplam 60 soru soruldu. Öğrencilere her oturumda bu 20 soru için 40’ar dakika süre verilecek. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılıyor. Her bir ders yazılısının süresi 40 dakika. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava girdi.

İKİNCİ SINAV OTURUMLARI VE DERSLER SIRALANDIRMASI

24 Kasım'da ortak sınavlarda ikinci oturum uygulaması şu şekilde olacak: İlk sınav olan 20 soruluk Fen Bilimleri, 09:00'da başlayacak ve 40 dakika sürecek. Fen Bilimlerinden sonra ikinci sınav 20 soruluk T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük. Saat 10:10'da başlayacak ve 40 dakika sürecek. TEOG 1. dönem sınavının sonuncusu olan 20 soruluk Yabancı Dil ise 11:20'de başlayacak ve 40 dakika sürecek.

SINAVA GİRME ŞARTLARI

Ortaokul Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları 2016–2017 öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak. Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve açık öğretim ortaokulunun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak. Yurt dışında Bakanlığımıza Bağlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları 2016–2017 öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurt dışında ve KKTC'de Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/ Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanan “MEB Denklik Yönetmeliği” esas alınarak öğrenim belgesi kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye'deki 8'inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.